Enorme belangstelling voor Opening en Open Dag Hospice Oudewater

De officiële opening van het Hospice Oudewater vond plaats op woensdag 13 april 2016. In de recreatiezaal van de Schuylenburcht werden veel genodigden ontvangen. Ook voor de Open Dag was enorm veel belangstelling en mochten veel complimenten in ontvangst worden genomen. 

Oudewater_Opening_Hospice 1 011De belangstellenden voor de officiële konden maar nauwelijks in de toch bijzonder grote recreatiezaal zaal door de enorme opkomst om dit gedenkwaardig moment mee te maken.

Na enkele korte toespraken van Sietze Ypma, Ad de Regt en Caroline de Boer, werd de “buurvrouw” van het hospice nog aangesproken.

 

Oudewater_Opening_Hospice 1 022

Oudewater_Opening_Hospice_Van-der-Lee_ 1 027Mevrouw van der Lee werd extra genoemd en kreeg een bloemetje aangereikt door de heer Ypma.

Daarna liep iedereen buitenom naar het hospice, waar de heren de Regt en Ypma gezamenlijk het logo op het pand aan de Hekendorperweg 2B, onthulden. Tenslotte volgde nog een toespraak van de heer Breur en konden Ria Pollemans (voorzitter van de Stichting Vrienden van het Hospice Oudewater) en Sietze Ypma (vice voorzitter van de Stichting Hospice Oudewater) de vlag hijsen. Vervolgens kon iedereen een kijkje nemen in het hospice.

Oudewater_Opening_Hospice 1 030

Ingrijpende verbouwing

De voormalige huisartsenpraktijk van Dr. Dötsch en Rietveld is ingrijpend verbouwd om tot de inrichting van het hospice te komen. Veel bedrijven en particulieren  uit Oudewater hebben deze verbouwing en inrichting mede gesponsord. Ook lokale en landelijke fondsen hebben hun bijdrage geleverd, hetzij in natura of in geld.

En dan de Open dag op zaterdag 16 april


Om ook inwoners en andere belangstellenden in Oudewater een kijkje te laten nemen in het Hospice Oudewater, was er een Open Dag georganiseerd. Ook daarvoor was de belangstelling enorm. Veel complimenten werden gegeven over de stijlvolle en intieme inrichting van dit bijna-thuis-huis, zoals het hospice genoemd wordt.

Oudewater_Hospice `6-4-2016 opendag 001

Met de inzet van veel vrijwilligers en met de steun van de gemeente, de woningbouwvereniging, de Vierstroom en vele bedrijven, particulieren en sponsoren is dit mooie project gerealiseerd. De gemeenschap van Oudewater heeft zich weer van haar beste en vrijgevigste kant laten zien. Oudewater kan trots zijn op haar eigen hospice, waar mensen die een levensverwachting hebben van maximaal drie maanden, kunnen verblijven in dit bijna-thuis-huis.

Oudewater_Hospice `6-4-2016 opendag 007

Er kan teruggekeken worden op een mooi project en een toekomst die met veel warmte omarmd zal worden.

Tekst: Gerdine van de Ven | 19 april 2016
Foto’s: Gerdine van de Ven en Jaap de Wit
Eindredactie: Oudewater.net

Geef een antwoord