Ensemble en stadsorganist voeren Evensong uit

Het Christelijk Vocaal Ensemble ‘Cantare’ uit Gouda, dat zingt onder leiding van de dirigent Leo Rijkaart, gaat samen met de Stadsorganist van Oudewater, Gerben Mourik, met Pinksteren naar Engeland om daar de diensten in de kathedraal van Rochester te zingen. Zaterdag 16 mei voeren zij een Evensong uit in Oudewater.

Een van de diensten die het ensemble en Gerben Mourik uitvoeren is de Evensong die in de namiddag gezongen wordt. Op zaterdag 16 mei om 15.00 uur zullen koor en organist in de Grote of St. Michaëlskerk in Oudewater deze Evensong uitvoeren.

Lofzang

In een Evensong zijn een Magnificat (Lofzang van Maria) en een Nunc Dimittis (Lofzang van Simeon) twee van de vaste onderdelen. Ze worden echter iedere dag in een andere zetting gezongen.

Kathedralen

Dit keer worden deze stukken gezongen in een zetting van Richard Lloyd; een Engelse organist die werkte in de kathedralen van onder andere Hereford, Durham en Salisbury. Er wordt ook altijd een Psalm gezongen op een onberijmde tekst en met een karakteristieke Engelse chant.

De toegang tot deze Evensong is vrij. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Meer informatie over het koor is te vinden op: www.cantare.nl.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 6 mei 2015

Geef een antwoord