Ervaar Oudewater op internet met nieuwe site

Nieuwe website over Oudewater is gelanceerd

De nieuwe website ‘Ervaar Oudewater’ op www.oudewater.net is afgelopen vrijdag gelanceerd. Zes vrijwilligers hebben in het winterseizoen gewerkt aan de nieuwe, heldere website voor recreanten en toeristen. De Stichting Toerisme en Recreatie Oudewater (STRO) en de gemeente Oudewater zorgden voor de financiering van de website. De website is ook geschikt voor mobiele apparaten.

De nieuwe website Ervaar Oudewater is vrijdag gelanceerd. Het is een gezamenlijk initiatief van STRO (stichting Toerisme en Recreatie Oudewater) en de gemeente Oudewater. Tijdens de officiële lancering in een druk bezochte bijeenkomst in het oude stadhuis vroeg burgemeester Verhoeve om de website alle ruimte te geven om zo vindbaar mogelijk te zijn op het internet. Hij noemde de website een ‘goed startportaal om via internet een goed en volledig beeld van Oudewater te krijgen’. Jacques Zanen overhandigde aan de zes vrijwilligers een paraplu met het embleem van Ervaar Oudewater erop als dank.

“Als in Oudewater iets moet gebeuren dan gebeurt het door vrijwilligers’’, zegt Zanen. ‘‘De samenwerking verliep makkelijk en in korte tijd werd veel gedaan.’’ Meer dan 50 bestaande sites in Oudewater moesten met elkaar verbonden worden en om dit te benadrukken knoopte burgemeester Verhoeve samen met de vrijwilligers symbolisch een stuk touw aan elkaar. Daarmee ging de nieuwe website www.oudewater.net officieel van start. De website is overzichtelijk en bevat veel informatie. Toeristische tips, beroemde Oudewaternaren, geschiedenis, streekproducten, kunst, en een complete evenementenkalender. Ook Oudewaternaren hebben hiermee een overzichtelijke site waarop ze alles kunnen vinden en berichten mogen plaatsen. Ook bloggers zijn welkom. Gerdine van de Ven: ‘‘De site moet binden en boeien en dat moeten de inwoners nu met elkaar gaan doen.’’

Margreet Nagtegaal | Zenderstreeknieuws | Woensdag 16 april 2014

Geef een antwoord