Expositie: Kleur in beeld, taal en vorm

In de hal van stadskantoor van Oudewater komt een collectie van bijzondere schilderijen te hangen. Onder de werken staat de handtekening van mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen komen in de maatschappij.

Ria van Roekel is initiatiefneemster van de tentoonstelling. Zij is de oprichtster van Ichnis. (Latijn voor haard). Hier kunnen mensen terecht die in het dagelijks leven net niet helemaal zelfstandig hun weg weten te vinden.

Ichnis

Bij Ichnis krijgen zij alle ruimte om elkaar te ontmoeten en op een zinvolle manier bezig te zijn. De inhoud van de bijeenkomsten bepalen de deelnemers zelf. In dit geval heeft dat een collectie schilderijen opgeleverd.

De kleurrijke doeken kenmerken zich door vaste basisvormen: cirkel, rechthoek en vierkant in de primaire kleuren rood geel en blauw. Dit in combinatie met een tekst of gedicht.

Van Roekel: ,,De overeenkomst tussen de exposanten is de inzet en wil om ondanks de beperkingen een zinvol en prettig leven te leiden waarin men als mens ook iets voor een ander kan betekenen.’’

De expositie is met ingang van maandag 26 januari tijdens kantoortijden te zien in het stadskantoor aan de Waardsedijk 219. Vrije toegang.

Bron: Gemeente Oudewater | 22 januari 2015

Geef een antwoord