Expositie Oudewaterse schilder Joop Joosten in de Bibliotheek

In de Oudewaterse bibliotheek loopt een expositie van Joop Joosten, een gelauwerd kunstschilder. Hij werd wel de Rembrandt van Oudewater genoemd, omdat zijn werken een bijzonder licht uitstralen. Je kunt zijn schilderijen tot 1 december gaan bekijken.   Vooral zijn zolder stillevens vonden gretig aftrek bij Amerikanen.

Joop werd op 25 november 1898 geboren in de Belgische Kempen, in het plaatsje Hamond. In 1900 kwamen zijn ouders in Oudewater wonen, in de Wijdstraat. Het historische pand ”Vrede is Rijckdom” werd hun woonstede. Daar heeft Joop veel van zijn latere werk gemaakt. Joop was net als zijn vader textielhandelaar, maar het schilderen trok hem toch meer. 

Joop Joosten

Naast schilderen ging Joop ook schrijven en dichten, hij werd een karakteristieke figuur in Oudewater. Zijn werkzame leven als beeldend kunstenaar omvat de periode van 1913 tot aan zijn overlijden in 1980. 

Bron: Regiobibliotheek | Dinsdag 1 oktober 2019
De bibliotheek bevindt zich in het Cultuurhuis.

Openingstijden Bibliotheek Oudewater: https://www.bibliotheekhetgroenehart.nl/vestigingen/detail.199978.html/de-bibliotheek-oudewater/

 

Geef een antwoord