Fairtrade Week

Op dit moment is een werkgroep actief bezig van Oudewater een Fairtrade gemeente te maken. Maar wat is Fairtrade eigenlijk?

Bij Fair Trade (letterlijk: eerlijke handel) gaat het om levensmiddelen en bruikbare spullen afkomstig van mensen in ontwikkelingslanden die via Fairtrade een eerlijke prijs voor hun producten krijgen, zonder uitbuiting en kinderarbeid.

Fairtrade levensmiddelen zijn inmiddels bij veel supermarkten verkrijgbaar. De Wereldwinkels verkopen niet alleen Fairtrade koffie en chocolade, maar ook cadeau-artikelen, handwerk, huisraad en kunst. Er wordt nauwlettend op toegezien dat de import en handel ook naar de regels en opvattingen van Fairtrade plaatsvinden.

Van 7 tot 15 mei is het in Nederland Fairtrade week (de najaarseditie is van 29 oktober t/m 6 november). De plaatselijke wereldwinkel zal in die week een speciale aanbieding hebben. Ook zal in de landelijke media en de omroepen zeker aandacht besteed worden aan de hedendaagse kijk op eerlijke handel met kleine producenten, kunstenaars en ambachtslieden uit de Derde Wereld.

Bron: Gemeente Oudewater | 4 mei 2016

Voor meer informatie: Oudewater Fairtrade Gemeente?

Geef een antwoord