Familie uit Oudewater maakt koosjere yoghurt

Wie wel eens Turkse yoghurt eet, heeft goede kans dat die uit Oudewater komt. Op de zuivelboerderij van de familie Hoogenboom worden dagelijkse vele liters van die volvette, dikke yoghurt geproduceerd. De familie levert aan binnen- en buitenlandse supermarkten.

Het succes van de yoghurtproducent begon toen Jan Hoogenboom de boerenyoghurt verruilde voor het Turkse melkproduct. “Dat bleek enorm aan te slaan.
De Turkse yoghurt is niet wezenlijk anders, maar wel veel populairder. Niet alleen Turken, vooral autochtone Nederlanders zijn gecharmeerd van deze yoghurt.”

Koosjer

Inmiddels worden er nieuwe markten verkend. Zo produceert de familie sinds enige tijd yoghurt die aan de Joodse spijswetten voldoet. Een rabbijn controleert of de yoghurt koosjer is.

Jan Hoogenboom: “Op dit moment is de melkprijs heel slecht, maar doordat wij dit doen, kunnen we toch nog een redelijke marge maken. Maar het meeste geld wordt toch nog steeds verdiend met de Turkse yoghurt.”

De Turken zijn zo blij met het werk van Jan en zijn familie, dat ze hen een beeld hebben geschonken van het Turkse sprookjesfiguur dat ook op het etiket van de yoghurt staat.

Bron: Woerden TV | 24 mei 2016

One thought on “Familie uit Oudewater maakt koosjere yoghurt”

  1. Henk Visser zegt:

    Jan en Miranda

    Lang geleden dat ik jullie gezien heb. Ik lees veel over jullie boerderij en de ciftlik yoghurt

    Ik heb een klant die ciftlik yoghurt zoekt.

    Kunnen wij een keer langskomen

Geef een antwoord