Feest in Uivergein

“Ik ben blij om een bouwsteen te zijn in het bouwpakket dat carnaval heet”, met deze zin luidde de 43e Prins van Uivergein René van Zandwijk het carnaval in Oudewater aan. Dat dit jaar in het thema van ‘bouwen’ stond. Samen bouwen aan een feestje in Oudewater.

Zoals elk jaar begint het carnaval in het stadhuis van Oudewater waar burgemeester Pieter Verhoeve de stad tijdens carnaval uit handen geeft aan de prins en zijn gevolg. In plaats van een plechtige ceremonie kan je de carnavalssfeer al proeven wanneer de Blaaskapel zijn welbekende deuntjes afspeelt.

sleutel_Uivergein_Vrijdag 5-2-2016 Carnaval 095

Onder aanvoer van een aantal slokken sterke drank staat de dansvloer al gauw vol met mensen die de polonaise uitvoeren. Dit jaar was het ook drukker door een 50-tal extra man vanuit het carnavalskoor aangevoerd door dirigent Monique van den Hoogen die de zaal met muziek vulde.

Oudewater_Vrijdag 5-2-2016 Carnaval 104

Ook Frans Bauer look-a-like Jurgen Jonkers uit Tilburg was uitgenodigd om zijn repertoire op te voeren. Tussen al het feestrumoer door wilde slapleuter van dit jaar Jan van Dam vervroegd naar huis voordat hij zijn onderscheiding had gekregen.

Van Dam die elk jaar bijdraagt aan verschillende projecten in en om Oudewater en altijd de kerstboom regelt voor op de markt voelde zich vereerd om de titel slapleuter te krijgen. Maar gaf in een speech aan; “als ik er niet was zou iemand anders wel het initiatief hebben genomen”.

Uivergein-Vrijdag 5-2-2016 Carnaval 156

Deze uitspraak werd door het publiek meteen aan de kant geschoven. Want wat zou Oudewater moeten zonder Jan van Dam? 10 kratten bier gingen d’r aan het eind van de avond doorheen. Waarna de prins en zijn gevolg de Klepper binnen gingen om nog door te feesten tot de late uurtjes.

Tekst: Martijn de Wit – Redactie Oudewater.net | 8 februari 2016
Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord