Feestelijke opening van de Romeijnsbrug in Oudewater

Het was een bijzonder feestelijke opening van de Romeijnsbrug in Oudewater op 30 november 2018. Ja, Romeijnsbrug, met een “s” (met dank aan Netty Stoppelenburg, die dit weer boven water heeft gehaald).

Veel genodigden, buurtbewoners en andere belangstellenden waren van de partij. Het was koud, dat wel, maar er waren vuurkorven, glühwein, koffie en thee en het plezier op zich dat men met elkaar had,  maakte dat je je warm voelde. Niets was aan het toeval overgelaten. Een mooie gekleurde verlichting aan de Havenstraat, de verlichting onder de bruggen, een verlichte fontein, die tijdelijk is geïnstalleerd en veel, veel bezoekers.

Wel meer dan 100 belangstellenden, (onder)aannemers, buurtgenoten, de smid, andere toeleveranciers, ambtenaren en het lokale gemeentebestuur. En niet in de laatste plaats wethouder Walther Kok die een levendige en enthousiaste speech hield, waar hij het hele publiek in mee nam. Een microfoon had Walther Kok niet nodig. Uit volle borst was hij goed te verstaan.

Vijf jaar lang was de Romeijnsbrug gesloten geweest en nu is hij voor het verkeer (aan één zijde aan te rijden) weer geopend. Oke, we hebben er lang op moeten wachten, maar het is een plaatje! Kijk zelf maar!

Tekst: Gerdine van de Ven
Foto’s: Bert van der Horst

 

Geef een antwoord