Fietsend door de Gouden Eeuw!

Gemeenten Gouda, Krimpenerwaard en Oudewater presenteren de ‘Gouden Eeuw Driehoek’-fietsroute

Op donderdag 9 juli wordt in het stadhuis van Oudewater de nieuwe fietsroute ‘Gouden Eeuw Driehoek’ officieel gepresenteerd. Deze fietsroute van 42 kilometer is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard en Oudewater.

De route is speciaal ontwikkeld om inwoners, toeristen en recreanten al fietsend kennis te laten maken met het groene polderlandschap en de prachtige historische zeventiende-eeuwse binnensteden van Gouda, Schoonhoven en Oudewater. Steden die hun sfeervolle centrum danken aan de Gouden Eeuw.

Fietsers komen in aanraking met de kaastraditie van Gouda, de galerieën, juweliers en ateliers van Schoonhoven en de touwindustrie van Oudewater.

Tijdens de officiële presentatie van de ‘Gouden Eeuw Driehoek’ vertellen wethouder Daphne Bergman (Gouda), wethouder Dilia Blok (Krimpenerwaard) en burgemeester Pieter Verhoeve (Oudewater) meer over de fietsroute. Hierna nemen de drie bestuurders de folder waarin de route is opgenomen in ontvangst.

Na het officiële gedeelte vindt de Hollandia netwerkbijeenkomst plaats. Dit netwerk komt vijf a zes keer per jaar samen op een locatie in Zuid-Holland. Het doel van deze netwerkbijeenkomst is het verbinden en samenbrengen van mensen uit de recreatieve en toeristische branche van Zuid-Holland. Deze middag kunnen aanwezigen kennismaken met Oudewater door deel te nemen aan één van de vele activiteiten: een stadswandeling, bezoek aan het touwmuseum of aan de Heksenwaag, varen over de grachten van Oudewater of fietsen door het Oudewaterse cope-landschap.

Bron:  Gemeenten Gouda, Krimpenerwaard en Oudewater | 6 juli 2015

Geef een antwoord