Fietsroute De Gouden Eeuw Driehoek

Op donderdag 9 juli was het ’s middags een drukte van belang in het stadhuis in Oudewater.  De Stichting Promotie Recreatie En Toerisme (PRET) organiseerde daar het Hollandia Netwerk Evenement. Verschillende ondernemers en organisaties op het gebied van recreatie en toerisme gaven presentaties en konden naar hartenlust netwerken. Meer dan 120 deelnemers hadden zich aangemeld en die konden dan ook maar nét in de raadszaal van het stadhuis. Daarnaast konden de deelnemers kiezen uit een stadswandeling met gids, een bezoek aan de Heksenwaag of het Touwmuseum of een grachtenvaart.

Presentatie Fietsroute ‘De Gouden Eeuw Driehoek’

Het hoogtepunt van deze middag was de presentatie van de Fietsroute ‘De Gouden Eeuw Driehoek’, die de plaatsen Oudewater, Schoonhoven en Gouda met elkaar verbindt. Elke afstand daartussen is 14 kilometer. Dus een mooie fietsafstand van elkaar om vervolgens in elke stad een rustpauze in te lassen en te genieten van deze prachtige plaatsen. Schoonhoven bekend van de de zilverindustrie met juweliers en ateliers, Gouda bekend van de stroopwafels en kaas en Oudewater van de Heksenwaag en de touwindustrie.

Pieter Verhoeve (in een vorig leven geschiedenisleraar en) sinds 2012 burgemeester van Oudewater heette de aanwezigen een hartelijk welkom. De heer Verhoeve had natuurlijk onlangs Koning Willem-Alexander ook al welkom mogen heten in Oudewater in verband met het vieren van de verjaardag van Oudewater, dat 750 jaar geleden stadsrechten ontving.  Zoals we dat gewend zijn van Pieter Verhoeve wist hij met een mooie speech een aanvang te maken van deze bijeenkomst. Ook mevrouw Dilia Blok, wethouder van de Krimpenerwaard (waaronder Schoonhoven), en mevrouw Daphne Bergman,  wethouder van  Gouda spraken met veel enthousiasme over de ontwikkeling van deze nieuwe fietsroute in de Gouden Eeuw Driehoek.  Hierna werd de folder waarin deze fietsroute is opgenomen door de drie bestuurders in ontvangst genomen.

Voor de route: klik hier

Bron: redactie Oudewater.net | 12 juli 2015

Geef een antwoord