Geelbuik-loop besmettelijk

Vorig jaar trok de eerste Geelbuik-loop al heel wat wandelaars, maar ook dit jaar konden heel wat afstandslopers dankzij de Vrienden van Oudewater genieten van wandeltochten in het prachtige gebied in het centrum van het Groene Hart van de Randstad.De familiedag bij Unio zorgde voor iets minder, maar het prachtige weer juist voor wat meer lopers. Ruim 200 wandelaars gingen de uitdaging aan om voor het eerst een flink eind te lopen of voor de zoveelste keer op hun denkbeeldige sloffen 40 of zelfs 50 kilometer te voet af te leggen.

Oudewater_geelbuik-loop-6-5-2016 093

Er waren voor alle afstanden schitterende routes bedacht door de Vrienden van Oudewater. Vanaf ’s morgens heel vroeg was het mogelijk je in te schrijven in de kantine van Unio en te vertrekken als het om de echt lange afstanden ging. Degenen die een kortere afstand liepen, konden tot 11 uur inschrijven en aan de tocht beginnen.

Prachtige tocht met prachtig weer

Na een al dan niet inspannende wandeltocht van 50 (13 deelnemers), 40 (40), 30 (34) of 20 (122) met bij iedere tocht de mogelijkheid even ergens wat te gaan eten en/of drinken, werden de deelnemers op de Markt in Oudewater ontvangen door het welkomstcomité. De twintig kilometer bijvoorbeeld voerde langs Papekop en Waarder naar Driebruggen waar bij Custwijc van onder andere koffie met lekker appelgebak genoten kon worden. Dan via Hogebrug naar Hekendorp waar café Goejanverwelle grote aantrekkingskracht bleek uit te oefenen.

Oudewater_geelbuik-loop_DSCN0763Via de verharde weg of langs het jaagpad, eventueel met een tussenstop in de speciaal voor deze gelegenheid bij camping De Mulderije ingerichte theetuin, nog even over de Zuringkade, naar het eindpunt op de Markt.

Oudewater_geelbuik-loop_6-5-2016 239

Daar troffen de wandelaars een sfeervol centrum van Oudewater met terrassen vol met genieters van het mooie weer en op zijn minst iets te drinken. Als herinnering kregen alle deelnemers ook dit keer geen saaie medaille maar een sleutelhanger van de Vrienden van Oudewater met een toiletrol eraan vastgeknoopt. Iets waardoor je wellicht nog even terugdenkt aan de fraaie geel-buikloop, pardon geelbuik-loop.

Tekst: Aad Kuiper | 6 juni 2016
Foto’s: Bert van der Horst, Aad Kuiper

Geef een antwoord