Geloof en een Hoop Liefde in Oudewater

Geloof-en-een-Hoop-Liefde_OudewaterGeloof en een Hoop Liefde‘ strijkt een week lang neer in ?Oudewater?!
De uitzendingen zijn van maandag 30 november t/m vrijdag 4 december te zien om 17.10 uur op NPO 2!

Uitzending gemist?

Kijk ze via de links hieronder terug!

Aflevering maandag 30 november 2015

Al 750 jaar heeft Oudewater stadsrechten. Het hele jaar door is dat gevierd. Een van de belangrijkste gebeurtenissen in de rijke geschiedenis is het beleg door de Spanjaarden van 1575. Mirjam bekijkt samen met muntenkenner Danny Neuzerling de bijzondere noodmunten die tijdens die belegering werden geslagen. Ze ontmoet ook Averien Hockx-Knol die het verhaal van de Oudewaterse moord met de paplepel kreeg ingegoten. Oudewater staat in binnen- en buitenland bekend om museum ‘de Heksenwaag’. Kefah onderzoekt op straat of de Oudewatenaren nog in hekserij geloven. En hij praat met Jeanette Blake, directeur van het museum, over de rol van deze weegschaal in de geschiedenis.

Kijk hier de aflevering van maandag terug op de site van NPO.

Aflevering dinsdag 1 december 2015

Oudewater krijgt koninklijk bezoek; Koning Willem-Alexander onthult het beeldje ‘Rebecca’, een cadeautje voor de 750e verjaardag van de stad. Mirjam is erbij en mag tot haar grote vreugde zelfs de hand van de koning schudden. Ook ontmoet ze de maker van het beeldje, Gert Jan Meijer. ‘Ik hoop dat de mensen haar, onze Rebecca, een sympathiek figuur gaan vinden.’ Het mooie aan Rebecca is dat iedereen water kan krijgen bij het beeldje, wat verwijst naar de bijbelse Rebecca. Herman maakt Oudewater onveilig met een kist vol vredesduiven. Dit heeft alles te maken met de missie van burgemeester Verhoeve, die juist als gelovig mens vrede wil brengen in Oudewater. Herman gaat daar met hem over in gesprek.

Kijk hier de aflevering van dinsdag terug op de site van NPO.

Aflevering woensdag 2 december 2015

In Oudewater kun je niet heen om de familie Van Vliet. Een van de takken van deze bekende familienaam is al vijf generaties de trotse eigenaar van de kaasboerderij in Oudewater. En ook de jongste telgen blijven trouw aan het familiebedrijf. Dat maakt opa Arie een trotse man en hij laat Kefah met alle liefde het bedrijf zien. Mirjam ontmoet Tjissie en Anne Alles, moeder en dochter. Zij maakten een moeilijke periode mee toen Anne al op jonge leeftijd zwanger bleek te zijn. ‘Maar hoe moeilijk ook, het was ook een goede tijd’, zegt Anne. Aan Mirjam vertelt ze waarom, en hoe het nu met haar gaat.

Kijk hier de aflevering van woensdag terug op de site van NPO.

Aflevering donderdag 3 december 2015

Bij hennep denk je niet snel aan een goede grondstof voor touw, maar zo was het wel bedoeld toen de akkers rondom Oudewater er vol mee stonden. Henneptouw is een van de producten die Oudewater rijk heeft gemaakt. In de hoogtijdagen waren er in het centrum tientallen touwbanen te vinden. Nu is touwfabriek Van der Lee een stuk bescheidener. Maar nog steeds wordt er met passie aan touw gewerkt. Kefah ontmoet Jaap Verhoog. Na jaren in het bankwezen gewerkt te hebben keerde hij terug naar zijn oude passie, de touwfabriek. Mirjam verrast de Oudewaternaren vandaag met een beetje geloof, hoop en liefde.

Kijk hier de aflevering van donderdag terug op de site van NPO.

Aflevering vrijdag 4 december 2015

Vandaag is Kefah op stap met Koert Westerman, sportcommentator en presentator. Hij woont al jaren in Oudewater en is trots op zijn stad. ‘De mentaliteit van de mensen, de manier waarop ik opgenomen ben, daardoor voel ik drang om hier mee te doen. Mensen zorgen voor elkaar. Ze weten ook alles van je, maar hoe erg is dat eigenlijk? Ik vind dat hartstikke leuk.’ Ook bezoeken zij samen de St. Franciscuskerk, een bijzondere plek voor Koert. Herman gaat in de Oudewaterse huizen op zoek naar symbolen van geloof, hoop of liefde.

Kijk hier de aflevering van vrijdag terug op de site van NPO.

Bron: Geloof en een Hoop Liefde & NPO

Geef een antwoord