Gemeente nodigt creatieve plannenmakers uit voor De Klepper

Partycentrum De Klepper krijgt een nieuwe toekomst. De gemeente is op zoek naar een nieuwe eigenaar. De huidige gebruikers zijn hiervan op de hoogte gebracht. ,,Het college wil graag de sociaal-culturele functie behouden. Overnamekandidaten die dit ook willen, genieten zo mogelijk de voorkeur. De Klepper zou een fantastische trekker in de binnenstad kunnen worden.’’

In 2014 besloot de gemeenteraad met ingang van 1 januari 2017 de jaarlijkse subsidie aan Stichting De Klepper Cultureel Centrum Oudewater stop te zetten. Dat gebeurde uit bezuinigingsoverwegingen. ,,De Klepper in haar huidige vorm draait al jaren verlies. Er moet in 2016 naar schatting € 80.000,- gemeenschapsgeld bij. Dat is niet langer verantwoord,’’ aldus burgemeester Verhoeve.

De gemeente heeft inmiddels het gebouw in eigendom overgenomen van de beheerstichting. Die heeft vorig jaar zelf aangegeven te willen stoppen met dit werk. Daarmee loopt de gemeente financiële risico’s, terwijl daar geen geld voor is gereserveerd op de begroting.

Burgemeester en wethouders hebben de huidige gebruikers bijgepraat over hun besluit. De komende periode gebruiken zij om over de herhuisvestingsmogelijkheden te spreken. De kantine van sportzaal De Eiber, Tjonkie, het Cultuurhuis en particuliere accommodaties bieden daartoe onder meer mogelijkheden. Alle gebruikers mogen sowieso tot 1 juli 2017 gebruik blijven maken van hun ruimte in De Klepper.

Gemeente, inwoners, verenigingen en instellingen kennen aan de sociaal-culturele functie van De Klepper een belangrijke waarde toe voor Oudewater. Daarom vragen burgemeester en wethouders de makelaar om kandidaat-kopers te interesseren voor (gedeeltelijke) voortzetting van het huidige gebruik. De voorstellen moeten uiterlijk 1 september 2016 bij de gemeente binnen zijn. Verhoeve: ,,De Klepper is een bijzonder gebouw op een bijzondere locatie. Een nieuwe eigenaar kan met nieuwe functies nieuw elan geven aan een vitale binnenstad.’’

Bron: Gemeente Oudewater | 5 april 2016

Geef een antwoord