Gemeente Oudewater draagt Tjonkie over

Op 24 augustus tekenden de gemeente Oudewater en Stichting Tjonkie de overeenkomst voor de overdracht van het gebouw Tjonkie aan Stichting Tjonkie. De gemeente ziet zich door bezuinigingen genoodzaakt vastgoed af te stoten.
Stichting Tjonkie komt voort uit Vereniging de Heksenketel. De Heksenketel is sinds jaar en dag de dragende huurder van het gebouw. De stichting kent de doelgroep (jeugd) dus als geen ander. Hierdoor kan de stichting het gebouw meer gericht verhuren, wat de exploitatie ten goede komt. Zowel de gemeente als de stichting zijn daarom van mening dat juist Stichting Tjonkie dé aangewezen partij is om Tjonkie het imago van “verenigingsgebouw voor de jeugd” terug te geven.

Tjonkie krijgt eerst nog een opknapbeurt

De gemeente zal dit jaar nog het achterstallig onderhoud aanpakken. En ook de openbare ruimte rondom het gebouw is door de gemeente opgeknapt. Op die manier wordt een veilige plek gecreëerd waar ook activiteiten voor de jeugd kunnen plaatsvinden.
“Een mooi voorbeeld van lokale samenwerking, denkkracht en durf”, aldus Wethouder Bob Duindam. “De gemeente wil niets liever dan een plek voor (jeugd)activiteiten behouden. Maar bezuinigingen leken een spaak in het wiel te steken. Dankzij de gezamenlijke inzet van Vereniging De Heksenketel en de gemeente Oudewater hebben we Tjonkie voor de inwoners van Oudewater kunnen behouden.”
De stichting verwerft een opstalrecht voor een periode van 30 jaar. De grond blijft eigendom van de gemeente Oudewater. Vanaf 1 januari 2022 is de overdracht ook formeel een feit.

Bron: gemeente Oudewater | donderdag 25 augustus 2021

Geef een antwoord