Gemeente Oudewater en provincie Utrecht tekenen Cultuurpact 2018-2019

De gemeente Oudewater en de provincie Utrecht hebben, zoals ook vorig jaar,  het Cultuurpact ondertekend.  Dit gebeurde op  woensdag 13 juni 2018 met diverse belangstellenden en een bijzondere gast uit het verleden. Door deze samenwerking  willen beide partijen meer bekendheid geven aan Oudewater en een breder publiek bereiken.

De zichtbaarheid wordt hierdoor vergroot, waar de Oude Hollandse Waterlinie ook een belangrijke rol in zal spelen. Die ambitie staat opgetekend in dit Cultuurpact 2018-2019.

Er is al sprake van een reizende tentoonstelling in de bibliotheken, er is een vestigingsplan in de maak en er wordt een drone video samengesteld.

Gedeputeerde Mariëtte Pennarts en burgemeester Pieter Verhoeve zetten op woensdag 13 juni hun handtekening onder het cultuurpact in het stadhuis op de Visbrug. Diverse bestuursleden waren hierbij aanwezig waaronder Stichting Recreatie en Toerisme Oudewater (STRO), Struinen en Vorsen, Geschiedkundige Vereniging Oudewater (GVO), en anderen. De gemeente Oudewater had nog een speciale gast uitgenodigd: Arminius zelf schoof aan bij de ondertekening van dit Cultuurpact. In mooie Oudhollandse woorden sprak hij de aanwezigen toe en hij onderstreepte de importantie van een dergelijke samenwerking en het in stand houden van de historie die wij hebben.

Bron: Oudewater.net | 17 juni 2018

Geef een antwoord