Gemeente Oudewater huurt eigen verslaggever in

Het inhuren van een eigen verslaggever door de gemeente Oudewater op initiatief van de nieuwe coalitie heeft in medialand enige deining veroorzaakt. In de Volkskrant verscheen hierover op 3 augustus 2018 een kort enigszins spottend verhaaltje onder de rubriek Stekel van Ariejan Korteweg onder de titel ‘Goed nieuws uit Oudewater’.

En op 6 augustus volgde het programma Nieuwsuur, dat de tendens constateert in kleinere gemeenten het politieke nieuws te laten voor wat het is: “Gemeente huurt eigen verslaggever in”.
Een helder geschreven verslag dat de pijnpunten duidelijk blootlegt.
Maar er was meer: een in Oudewater opgenomen filmpje waarin (voormalig politiek) verslaggever Otto Beaujon van de IJsselbode en voormalig eindredacteur bij de IJsselbode, Mieke van Uden, aan het woord komen, alsmede de initiatiefnemer van het inhuren van een (omstreden) gemeentelijk verslaggever, Wim Knol. Maar er zijn tegelijkertijd mooie beelden uit Oudewater te bekijken. Dit filmpje werd uitgezonden door Nieuwsuur onder de titel: ‘Lokale kranten omroepen die verdwijnen, krimpende budgetten, steeds minder regionale journalisten en burgers die daardoor echt geïnformeerd achterblijven.’
Kijken dus!

 

Bronnen: Volkskrant en NOS Nieuwsuur (tekst) en NOS Nieuwsuur (beeld)

Geef een antwoord