Geslaagd einde van het zwemseizoen 2017

Ter afsluiting van het zwemseizoen 2017 waren er het afgelopen weekend verschillende festiviteiten georganiseerd in Ons Statenbad door de Stichting Beheer Zwembad Oudewater (SBZO). Vroeg op de vrijdagavond werd het zwembad verlicht in verschillende kleuren, terwijl er harde muziek op de achtergrond te horen was. Onder het motto ‘discozwemmen’ mocht iedereen voor het laatst zwemmen tot in de late uren. En op zaterdagmiddag vond er zelfs een heus Nederlands Kampioenschap suppen plaats.

“In totaal zijn er meer dan 200 unieke bezoekers op het discozwemmen afgekomen”, vertelt bestuurslid van SBZO Peter de Wit. “Leuk om de kinderen en volwassen zo te zien genieten”. En of ze aan het genieten waren; terwijl het overgrote gedeelte van de ouders aan de zijkant met dikke jassen aan stonden tegen de frisse avondwind, deden de kinderen verschillende trucjes van de duikplank. Het zwembad had zelf ook gezorgd voor genoeg speelmateriaal in het water waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Licht en geluid

Ons Statenbad-2017Op het grasveldje, waar je normaal je handhoek uitspreid, was nu een podium te vinden waarop Oudewaternaren Menno Boere en Tjebbe de Kuijer  van T&M Licht en Geluid het zwembad verlichte en het terrein vulde met muziek.

Pro Suppen

Zaterdagmiddag streden teams uit onder andere Oudewater en Castricum voor het Nederlands kampioenschap suppen. Het doel Ons Statenbad-2017-slot-prosupvan de sport is om een drijvende bal in het doel van de tegenstander te slaan met peddels, terwijl je overeind probeert te blijven op een board. Deze manier van sporten (tegen een tegenstander) wordt nog weinig beoefend in de rest van Nederland. Oudewater daarentegen heeft meerdere teams.

Het kampioenschap is uiteindelijk ook gewonnen door een Oudewaters team genaamd ‘sup school Pro-Sup’. Je ziet maar weer dat er nog steeds veel belangstelling is bij het zwembad in Oudewater. Duiken we volgend jaar eindelijk een nieuwe bad in?!

Bron: Oudewater.net | 25 september 2017
Tekst en foto’s: Martijn de Wit

Geef een antwoord