Geslaagd NK Suppolo 2019 in Oudewater

Zaterdag 21 September, in een stralend zonnetje,  stond het 3e NK suppolo op de agenda van het Watersportverbond. Het vond ook dit jaar plaats in Ons Statenbad in Oudewater. Voor het 3e jaar op rij werd het NK georganiseerd door SBZO en Pro-Sup uit Oudewater. Ervaren suppers konden zich inschrijven voor dit NK.

Deze tak van Stand Up Paddling is nog niet heel bekend in Nederland, maar in Oudewater is er een fanatieke club die elke week traint en een onderlinge competitie speelt met elkaar.

Suppolo wordt gespeeld met twee teams van drie suppers in een special suppolo veld, eventueel kan men spelers wisselen tijdens de wedstrijd.

Vijf teams schreven zich in

Vijf teams hadden zich aangemeld: PSG, Hutse Klus, Old men, 3J’s en Pro-Sup. Hierna volgde een ‘skippersmeeting’ en om 12.45 uur ging het NK Suppolo van start.

Er werd in een poule fase gespeeld waarna de beste 3 teams het nog een keer tegen elkaar opnamen. Toen alle teams tegen elkaar gespeeld hadden, waren het de teams PSG, Old men en Pro-Sup die zich plaatsten voor de finale poule.

 

suppolo in Ons Statenbad

Hier wist PSG (Roan Boere, Bram de Vlieg, Jeroen Bos en Koen Proost) beide wedstrijden te domineren tegen de Old men (9-4) en Pro-Sup (8-4). Met deze 2 mooie resultaten werd PSG Nederlands Kampioen 2019. Team Pro-Sup wist in de finale poule te winnen van de Old men (9-4) en werden tweede. Het brons ging naar de Old men.

Na afloop werden de teams gehuldigd met een medaille van het Watersportverbond en mocht het team PSG de wisselbeker en speciale vaan in ontvangst nemen.

Bron en foto: Richard Proost | Maandag 23 september 2019

Geef een antwoord