Goed judo bij Klompentoernooi van judoka’s Richard Proost

Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober stond het 38e Klompentoernooi te Sint Oedenrode op het programma voor 4 judoka’s van Richard Proost uit Oudewater. Ze lieten goed judo zien.


Ties Dijkstra stond als enige judoka in de leeftijdscategorie -12 jaar op zaterdag op de tatami. Hij liet goed judo zien maar moest genoegen nemen met een mooie 4e plaats.

Een tweede en een derde plaats

Damiën den Bleker en Job Six kwamen zondag als eerste op de tatami. Damiën heeft de -66 kilo verlaten en kwam voor het eerst uit in de -73 kilo. Hij stond goed te judoën maar moest zich behoorlijk aanpassen in deze gewichtsklasse. Met drie mooie winstpartijen en 1 verliespartij werd hij knap 2e.
Job Six kwam uit in de -18 categorie en zat in een poule van 4 judoka’s. Hij had het zwaar maar wist 1 van zijn tegenstanders in de laatste 10 seconden te verrassen.
Hij won met wazari en verzekerde zich van de 3e plaats.

In het laatste dagdeel was het de beurt aan de dames. Alleen Senna Groothedde nam deel in de leeftijdscategorie -15. Zij zat in een grote poule met afvalsysteem. Zij verloor, won 2x en verloor.
Maar dat was nog niet genoeg voor een medaille. Al met al lieten de judoka’s weer goed judo zien.

Bron: Richard Proost Sport | 31 oktober 2017

Geef een antwoord