Groot Woerdens dictee ook voor Oudewaternaren

Op dinsdagavond 17 februari 2015 organiseert Volksuniversiteit Het Groene Hart voor het vierde jaar het Groot Woerdens Dictee. Voorlezer is burgemeester Victor Molkenboer.

Doe mee met de voorronde van het Groot Woerdens Dictee en maak kans op een van de 25 deelnameplaatsen aan het officiële groot Woerdens Dictee op dinsdagavond 17 februari 2015. Mee doen kan tot 31 december 2014. Klik hier voor de voorronde.

Organisatie

Volksuniversiteit Het Groene Hart is organisator van het Groot Woerdens Dictee. Een evenement voor en door inwoners van het Groene Hart dat in 2012 is gestart ter gelegenheid van 35 jaar volksuniversiteit in Woerden. Volksuniversiteit Het Groene Hart levert hiermee een bijdrage aan de culturele agenda van Woerden. Het dictee vindt plaats in de Raadzaal van het stadhuis in Woerden. Er zijn 70 schrijfplekken beschikbaar voor drie categorieën deelnemers: teams van prominenten, scholieren en liefhebbers.

De deelnemers kunnen zich op het dictee voorbereiden met een spellingcursus die Volksuniversiteit Het Groene Hart exclusief voor hen organiseert. De organisatie van het dictee is in handen van neerlandici en communicatie- en organisatiedeskundigen, allen betrokken bij Volksuniversiteit Het Groene Hart. 

Elk jaar schrijft een andere auteur het dictee. Een illuster gezelschap van dicteespecialisten (www.dictees.nl) beoordeelt het dictee op correctheid.

Gemiddeld worden zo’n 25 fouten gemaakt. Er is een vakkundige jury bestaande uit neerlandici van het Kalsbeek College en het Minkema College. Een notaris ziet toe op een eerlijk verloop.

Groot Woerdens Dictee | 22 december 2014

Geef een antwoord