Zeer geslaagde 24e editie van Heksenfestijn in Oudewater!

In tegenstelling tot eerdere voorspellingen konden de deelnemers en bezoekers aan het 24e Heksenfestijn in Oudewater genieten van uitstekende weersomstandigheden. Afgelopen vrijdag en zaterdag stond Oudewater in het teken van dit evenement. Vrijdagavond traden er allerlei artiesten op, waaronder Lijn 7, Jason Bouman en Ronnie Ruysdael. De dag erna was het centrum van Oudewater gevuld met heksen en bezoekers. Her en der liepen er acts rond, zoals de uiterst muzikale Funfare, die bij het publiek een glimlach weten te ontlokken. Op het kinderplein, met kraampjes van diverse sportverenigingen, de scouting, koffi ecorner en de brandweer, kon je geschminkt worden. Een kraam van de Stichting Oudewater 750 Jaar Stad maakte de bezoekers attent op het naderende grote feest dat komende oktober gaat beginnen. De door de kinderen ontworpen mascotte was ook aanwezig. Hij heeft nog geen naam, maar daar komt binnenkort verandering in. Kijk op pagina 7 voor een fotoverslag van het Heksenfestijn!

Nadat burgemeester Verhoeve het Heksenfestijn had geopend was het de beurt aan Sebastian en Loes van Zuijlen. Zij toonden aan dat Oudewater swingt. Alle kinderen van de basisscholen en het publiek zongen het lied ‘Oudewater Alive’, gevolgd door een WK-lied.

Lekker struinen langs allerlei kraampjes; de braderie trok veel publiek. De stichting Oudewater 750 jaar Stad had ook een kraam ingericht. Daarmee werd er aandacht gevraagd voor het feestjaar dat eind dit jaar van start gaat. Verschillende inwoners hadden zich al in Middeleeuwse kledij gestoken.

Zaterdagmiddag stond er een meet & greet gepland met dj Matsoe Matsoe. Daarnaast waren er optredens van onder meer de Funfare (zie foto), De Helden en de coverband Wiselike. Kortom: er was heel veel muziek te horen!

Jong en oud vermaakte zich prima op het Heksenfestijn. Kinderen konden hun talenten tonen bij het onderdeel School of Talent. Zaterdag konden de kids zich laten schminken op het kinderplein.

Tijdens het Heksenfestijn komen de honderden bezoekers in het historische centrum van Oudewater – hoe kan het ook anders – regelmatig heksen tegen in verschillende kleuren, soorten en maten.

Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | Woensdag 2 juli 2014

Geef een antwoord