Grote namen maken opwachting op Heksenfestijn

De oppas wordt al geregeld, want het Heksenfestijn staat weer op het programma. Dit jaar is er gekozen voor bekende acts als André Hazes jr., Wolter Kroes en Waterproof Shampoo.

In Oudewater wordt er al druk over gesproken, weet Ingrid van der Wijngaard (51). De voorzitter van het Heksenfestijn hoort dat stadsgenoten al op zoek zijn naar een oppas voor de kinderen, want op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni is het feest op en rond de Markt. ,,Ieder jaar is het weer een succes. Vorig jaar waren we bang dat het evenement wat zou ondersneeuwen tussen de vele activiteiten vanwege ‘Oudewater 750 jaar Stadsrechten’. Maar het werd een knallend feest.”

Voor deze 26ste editie van het Heksenfestijn is gekozen voor bekende namen. Vrijdag staan André Hazes jr. en de Brabantse feestband Snollebollekes op het muziekpodium. ,,Met echte carnavals- en feestmuziek. Met deze band op het podium kun je een halfuur uit je dak gaan”, zegt Van der Wijngaard, die spontaan de nummers Links Rechts en Vrouwkes weet op te lepelen.

Succes

Net als vorig jaar is coverband Big Bird van de partij. ,,Normaal gesproken boeken we nooit twee jaar achter elkaar dezelfde feestband. Maar na de vele enthousiaste reacties van vorig jaar leek het ons een goed idee. Bovendien hebben ze een nieuwe show.”

De keuze voor de bekendere artiesten kan Van der Wijngaard verklaren. ,,Vooral op zaterdag is het lastig om het publiek vast te houden. Ouders hebben het vaak op vrijdag al laat gemaakt. Zaterdag hebben ze overdag met de kinderen over de braderie gelopen. Hen moeten we verleiden om te blijven hangen. De jeugd komt gelukkig sowieso.”

De artiesten die het publiek vast moeten houden, zijn Wolter Kroes, Waterproof Shampoo en een dj van Het Foute Uur van Q Music.Maar het evenement is meer dan alleen muziek. Zaterdag is er een grote braderie, met kramen in en rond de Markt. Er zijn standhouders uit het hele land, maar ook lokale ondernemers, met een kraam voor de eigen winkel.

Ornaat

De heksen zijn ook van de partij. In vol ornaat als heks uitgedoste straatartiesten zijn te vinden in het centrum van de stad, al dan niet hoog boven het publiek uittorenend op stelten. Voor kinderen is er achter het oude stadhuis een kinderland, met een springkussen, schminken en spelletjes. Om in heksensferen te blijven, kunnen kinderen op het Kris Kras Puntmutsenterras zelf een heksenmuts maken.

Het Heksenfestijn, dat draait op 17 vrijwilligers en een groep sponsoren, is vrij toegankelijk voor liefhebbers uit Oudewater en daarbuiten. Volgens Van der Wijngaard komen er jaarlijks duizenden bezoekers op af.Het feest wordt vrijdag om 19.30 uur geopend door de voorzitter en burgemeester Pieter Verhoeve. De braderie en de activiteiten zijn zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, waarna de muziek tot in de kleine uurtjes doorgaat, met een afterparty in De Klepper.

Bron: AD | 21 juni 2016

Geef een antwoord