Grote Pietenjacht tijdens de intocht van Sinterklaas in Oudewater

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan komt Pakjesboot 11 met Sinterklaas en zijn Pieten naar Oudewater. Op zaterdag 25 november 2017 wordt Sinterklaas om 13.30 uur ontvangen op het Gasplein. Sinterklaas loopt hierna van het Gasplein, via de Nieuwstraat en de Havenstraat naar de Visbrug, waar net als vorig jaar het Pietenhuis wordt geopend door burgemeester Pieter Verhoeve. Daarna loopt de Sint met zijn Pieten door naar de Markt waar de middag wordt afgesloten met de Grote Pietenjacht!

Op het verzoek van Sint en zijn Pieten, zal de Sint ook dit jaar zijn intrede doen in het Pietenhuis in Oudewater. Het verblijf is vorig jaar zo goed bevallen, dat zij dit jaar wederom gebruik maken van het stadhuis op de Visbrug om te verblijven tijdens de Sinterklaasperiode. Ook vond de Sint het heel bijzonder om vorig jaar zoveel tijd te kunnen besteden aan het op de foto gaan met de kinderen, het schudden van handjes en in ontvangst nemen van vele prachtige tekeningen. Daarom kiest Stichting Intocht Sinterklaas Oudewater voor bijna hetzelfde programma als vorig jaar, maar wel met een kleine twist.

13.30 uur: Aankomst Gasplein

Sinterklaas en zijn Pieten arriveren rond 13.30 uur op het Gasplein. De aankomst wordt ondersteund door de drie P’s die vooruit zijn gestuurd door de Sint om alle kinderen en hun ouders alvast warm te zingen. Studio Max Dance zal zorgen dat de voetjes van de vloer gaan, zodat niemand het koud krijgt wanneer we vol verwachting wachten op Pakjesboot 11. Na de aankomst van de Sint en zijn Pieten wandelen we met elkaar via de Nieuwstraat en Havenstraat naar het stadhuis.

14.15 uur: Opening Pietenhuis Oudewater

Langs de route is er de mogelijkheid om de Sint en zijn Pieten een handje te geven. Bij het stadhuis wacht de burgemeester ons op om de sleutel van het stadhuis officieel te overhandigen aan Sinterklaas en Huispiet, waarna het niet meer het stadhuis is maar het Pietenhuis! Zowel tijdens de intocht, als op woensdagmiddag 29 november, kun je een kijkje nemen in het Pietenhuis. Je kunt dan zien waar alle Pieten slapen, eten en zich voorbereiden op 5 december. Wie weet zie jij in het Pietenhuis wel je eigen tekening of verlanglijstje hangen!

15.00 uur: Recordpoging op de Markt

Na de opening van het Pietenhuis gaat de stoet verder naar de Markt. Omdat alle kinderen vorig jaar zo goed hun best hebben gedaan met de recordpoging, gaan Decipietjebel en Meetpiet ook dit jaar weer een poging wagen om een record te breken. Help jij ze mee? Houd onze Facebook-pagina goed in de gaten voor de laatste nieuwtjes!

15.15 – 16.00 uur:  Grote Pietenjacht!

GEZOCHT! Klimpiet, Vlogpiet, DJ-Piet, Bakpiet, Burgerpiet, Paardenpiet, Politiepiet en de 3P’s! Al deze Pieten verstoppen zich tussen 15.15 en 16.00 uur in de binnenstad van Oudewater. In de Sinterbode zit een afkruiskaart waarop alle Pieten die gezocht worden, staan afgebeeld. Vind jij ze allemaal op tijd? Tijdens de Grote Pietenjacht is het ook mogelijk om met Sinterklaas op de foto te gaan in de fotobooth op de Markt.

Dank aan de vrijwilligers!

Op de dag van de intocht en in de aanloop hiernaartoe zijn ruim 75 vrijwilligers actief om alle kinderen een plezierige intocht te bezorgen. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, ondernemers en scholen uit Oudewater trekt dit evenement jaarlijks vele bezoekers uit Oudewater en omstreken. Houd rekening met een parkeerverbod op het Gasplein en stoetvorming in de middag. Het advies is om te voet of met de fiets te komen. Vanaf dit jaar zijn er huisregels van toepassing op dit evenement, je kunt deze terugvinden op onze website en op onze Facebook-pagina. Bij betreding van het evenement ga je automatisch akkoord met de huisregels.

Bron: Stichting Intocht Sinterklaas Oudewater | 16 november 2017

Geef een antwoord