‘Gruwelijk eng’ in het Cultuurhuis

Op initiatief van, en geregeld door, Saskia Wulterkens was er van alles georganiseerd afgelopen vrijdag (de 13de) in het Cultuurhuis rond het thema van de Kinderboekenweek: Griezelen, gruwelijk eng! Er waren diverse workshops en een mooi theaterstuk door Theatergezelschap ‘De Grote Haay’. Maar de aanwezige kinderen vonden het zeker niet eng, maar wel heel spannend, uitdagend en leuk.

‘Spinnencakejes’ maken samen met deelnemers van de dagbesteding van Abrona of een griezelvleermuis maken o.l.v. Atelier ES&ZO uit Snelrewaard is gezellig toch?

Eng-spinnencakejes-IMG_4173 Eng-schminken-IMG_4182

En bladeren in enge en minder enge boeken van The Read Shop, je laten voorlezen door Rob van Amerongen of je laten schminken is leuk toch?

  Eng-muziekhuis-IMG_4187

En wat te denken van lekker samen zingen over bijvoorbeeld minimonsters met Marlou Koevoets van het Muziekhuis Oudewater; dat was ook niet echt eng.

Maar aan het slot kwam de voorstelling ‘Eng’ over De konijnen Bultje en Bibi die heel graag in het BlauweBomenbos spelen.

  Eng- Dennis-de-Groot_Bultje-IMG_4209

En als Bibi na een spelletje verstoppertje niet meer uit het bos terugkomt, begint Bultje zich toch wel zorgen te maken. Het blijkt een spannend en ‘eng’ avontuur, waarin niet iedereen is wat je zou verwachten.

 Eng-Janneke-Iking-IMG_4213 Eng-Janneke-Iking-IMG_4219

Heel wat kinderen hebben genoten van het (poppen)spel van Dennis de Groot en Janneke Iking. ‘Eng’ bleek spannend, grappig en verrassend.

Een leuk begin van de herfstvakantie.

Bron: Oudewater.net | 16 oktober 2017
Tekst en foto’s: Aad Kuiper

Geef een antwoord