Havendagen in Oudewater zijn in aantocht

De Havendagen in Oudewater krijgen op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 september een herstart.
Sleepboten, opduwers en klassieke boten gaan de Hollandse IJssel als haven laten herleven, zoals dat in vroegere jaren ook was.

Shantykoren

Langs de kade staan draaiende scheepsmotoren. Met vijf shantykoren op vier podia, waarvan één concertplek in de oud-katholieke kerk waar de luisterliederen ten gehore gebracht worden.
Daarnaast zijn er nettenboetsters uit Scheveningen, miniatuurbootjes, kramen met nautische artikelen en ook buurtbewoners doen mee aan de Havendagen met onder meer stroopwafels bakken, tweedehandskleding en sieraden. Ook is er allerlei soorten vis te koop. In de avond is het borrelen langs de kade met verschillende activiteiten.

Programma

Op vrijdagavond wordt er al geborreld met de gasten van 21.00 tot 01.00 uur. De dag erna, op zaterdag 20 september, worden de Havendagen om 12.00 uur geopend. Van 12.00 tot 18.00 uur vinden er allerlei activiteiten plaats op en rond het water, van 20.00 tot 23.00 uur zijn er activiteiten op de kade. Op vrijdag- en zaterdagavond wordt het Garageboxenfestival gehouden.

Het volledige programma van de Havendagen in Oudewater is te vinden op de website: stichtingnautischoudewater.jouwweb.nl. Of volg de Facebookpagina via StichtingNautischOudewater.

Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | Donderdag 28 augustus 2014

Geef een antwoord