Oudewater komt in actie tegen plastic tassen

Zwerfvuilambassadeurs, Winkeliersvereniging NOVO en de gemeente binden samen de  strijd aan tegen het gebruik van plastic tassen. Elke Nederlander gebruikt jaarlijks zo’n  300 plastic tassen bij het doen van boodschappen. In Oudewater zijn dat dus bijna 3  miljoen plastic tassen per jaar. Hoog tijd voor actie. En inwoners kunnen helpen.

Breng je eigen tas mee

In een poging het aantal plastic tassen terug te dringen roepen de Zwerfvuilambassadeurs van  Montfoort en Oudewater en de gemeente iedereen op om zelf een tas mee te nemen en geen  gebruik te maken van nieuw aangeboden plastic tassen. ,,Stop een extra tasje in je handtas,  neem een grote rugzak mee bij het boodschappen doen of leg een krat in je auto,’’ moedigt wethouder Bert Vermeij de Oudewaternaren aan.

Plastic in de Hollandse IJssel

Een plastic tasje wordt gemiddeld 20 minuten gebruikt en daarna meestal weggegooid. Veel tassen komen als zwerfafval op straat of in het water terecht. Via de Hollandse IJssel of dwarrelend door de lucht komen ze uiteindelijk in de zee terecht. Daar richten ze flinke schade aan. Dieren zien plastic aan voor voedsel en eten het op. Hieraan overlijden ze vaak.

Gemeente Oudewater | 17 december 2014

Geef een antwoord