Heksenfestijn 2015; 25e editie en weer goed geslaagd

Nadat burgemeester Pieter Verhoeve samen met Ingrid van der Wijngaard het Heksenfestijn in Oudewater op vrijdagavond geopend had, ging de 25e editie met Dansschool D’Joy op een gezellig drukke Markt van start. En zo bleef het de hele avond gezellig en druk; met optredens van onder andere een wervelende BigBird en de tot meezingen uitnodigende Lawineboys. Het optreden van de uit Waddinxveen afkomstige George Baker vormde deze eerste avond natuurlijk wel een hoogtepunt.

Kinderland en braderie

Het weer werkte ook de volgende dag weer mee, maar naar verluidt treft het Heksenfestijn het altijd als het om weersomstandigheden gaat. Op die zaterdag werden zowel het Kinderland als de traditionele braderie druk bezocht. Cupcakes versieren liep heel goed en daar zal Kika ongetwijfeld heel blij mee zijn.

Oudewater_heksenfestijn-2015_DSCN0499

Lekker zonnetje, maar niet te warm; prima omstandigheden om lekker over de braderie te slenteren, hier en daar even te kijken – er was weer een heel gevarieerd aanbod – iets te kopen, een praatje te maken en wat te eten of te drinken. Niet alleen de standhouders, maar ook Roberto deed duidelijk goede zaken.

Heksen in alle soorten en maten

Op het podium op de Markt was steeds iets leuks te zien en overal kwam je heksen tegen en nog meer heksen – tenslotte hebben ze in Oudewater niets te vrezen, want daar hebben ze al zo veel vrouwen gewogen waarvan beweerd werd dat ze heks waren en steeds weer bleek dat niet zo te zijn.

Oudewater_heksenfestijn-2015_DSCN0499-DSCN0501

Oudewater_heksenfestijn-2015_DSCN0499-DSCN0501-DSCN0506
Maar eerlijk is eerlijk ; stuk voor stuk waren het – voor wie er van houdt – bijzonder aantrekkelijke heksen.
En tussen al dat addergebroed kwam je ook Swiebertje en Malle Pietje tegen.

Swiebertje_Malle-Pietje_Oudewater

Nog meer muziek

En aan het einde van de middag begonnen er weer bandjes op te treden. Popehead, Giacome Rossetti en PPM Band, om maar een paar grote namen te laten passeren. Ze speelden tot laat in de avond op de Markt. Ook deze avond bleef het gezellig druk en sfeervol. En voor degenen die er maar geen genoeg van konden krijgen was er de mogelijkheid om door te feesten in de Klepper.

 Bron: Redactie Oudewater.net | 27 juni 2015

Geef een antwoord