Heksenfestijn 2016: mooi feestje!

Naast het Touwmuseum, de Heksenwaag en rondvaarten is er in Oudewater ook natuurlijk iets cultureels met een heel andere uitstraling: het Heksenfestijn. Dit is een leuk jaarlijks terugkerend evenement dat altijd druk bezocht wordt door Oudewaternaren en mensen van soms ver daarbuiten. Want het Heksenfestijn is veel meer een soort feest voor iedereen. Het werd dan ook een mooi feest, maar niet helemaal zonder (een paar schoonheids)foutjes buiten de schuld van de organisatie om; dat nou weer wel.

Heksenfestijn_lantaarnopsteker_Begin van het Vrijdag 24-6-2016 204De hele vrijdag, al tijdens de opening door burgemeester Pieter Verhoeve en Heksenfestijn-voorzitter Ingrid van der Wijngaard, was het druk. Vooral de lantaarnopsteker oogstte veel lof met zijn indrukwekkende act.

De oude bekende ‘BigBird’ trok natuurlijk weer veel publiek, maar met de komst van André Hazes Jr. werd het zo mogelijk nog drukker.

Heksenfestijn_Vrijdag avond 24 - 6 -2016 356

 

 

Er hing de hele vrijdagavond een geweldige sfeer. De komst van de stand van Grandi Vini bleek een voltreffer. De avond kon niet meer stuk.

Braderie en Kinderland

Oudewater_Heksenfestijn-2016_IMG_0033

Zaterdag was het gelukkig ’s ochtends ook aardig weer en ’s middags was het een tijdje wat miezerig, maar de organisatoren – wat een prestatie weer dit jaar! – hadden het slechter kunnen treffen. Een mooie dag voor alle bezoekers.

Heksenfestijn_Kinderland_Zaterdag 25-6-2016 031De braderie was als vanouds: gezellig en met allerlei nieuwe snufjes, nostalgische en leuke hebbedingetjes, lekkere hapjes en wat je maar kunt verzinnen voor een braderie; het was er. En het was niet alleen op de braderie druk, maar ook op het Kinderland.

Oudewater_Heksenfestij_Radio-Midland-FM_IMG_0035Er was van alles te doen voor kinderen die daar graag gebruik van maakten en verschillende (sport)verenigingen promootten hun activiteiten; een gezellige boel!

En uiteraard waren er weer heel wat heksen te bewonderen; Radio Midland FM wilde er graag heel veel meer over weten.

 

Muziek en music

Tijdens de braderie waren Sebastian van Zuijlen en teamgenoten van het Muziekhuis Oudewater al heel actief, maar met ‘Oudewater zingt’ deden ze er nog een schepje bovenop.

Heksenfestijn_Sebastian-van-Zuijlen_Zaterdag 25-6-2016 126

Hierna ging het ’s avonds in een sneltreinvaart van de ene muzikale act over in de andere, zodat er uiteindelijk voor ieder wat wils  te zien was en vooral te horen: van The Fortunate Sons, via Wolter Kroes en Waterproof Shampoo tot een met ‘all the way from Italy’ of liever gezegd dan ‘tutta la strada da Italia’ Giacomo Rossetti.

Heksenfestijn_Wolter-Kroes_Zaterdag 25-6-2016 196

Vlak voor het tweede optreden van Rossetti ging het even een beetje mis. Tijdens Qmusics ‘Foute uur’ werd met bier gegooid naar dj Martijn Kolkman, waarop deze het podium verliet. En in hoeverre de zwembadvandalen met het Heksenfestijn te maken hadden, zal waarschijnlijk in nevelen gehuld blijven, maar de gedachte dringt zich op, als je hoort dat er in diezelfde nacht nogal wat schade  in Ons Statenbad werd aangericht. Dat was wel weer jammer.

Nagenieten

Anderen konden nog wel even genieten van wat zich op het podium afspeelde en voor degenen die er maar geen genoeg van konden krijgen was er nog de ‘Afterparty’ in De Klepper, waar het feestje tot in de late uurtjes kon doorgaan. Heel veel mensen hebben ook dit jaar weer door de puike organisatie én de gulle sponsoren kunnen genieten van een goed georganiseerd Heksenfestijn!

Tekst: Aad Kuiper | 27 juni 2016
Foto’s: Bert van der Horst, Aad Kuiper

Geef een antwoord