Heksenfestijn Oudewater 2017: ook goed geslaagd

Ook deze 27e keer Heksenfestijn in Oudewater bleek weer goed geslaagd. Een gevarieerd programma, zodat iedereen aan zijn of haar trekken kwam. Lokale helden en heldinnen en bekende en minder bekende Nederlandse artiesten – maar daarom zeker nog niet van een mindere kwaliteit. De bekende gezellige braderie en het Kinderland. Zelfs het weer kon niet echt roet in het eten gooien, want het bleef steeds gezellig druk en sfeervol.

De opening begon al met een ontboezeming van burgemeester Pieter Verhoeve over zijn jarige dochter die komend schooljaar naar de middelbare school gaat. Het optreden van Buddy Vedder was voor heel veel (jonge vrouwelijke) fans een hoogtepunt. Deze musical- en soapster, acteur en presentator nam voor al zijn fans ruim de tijd om steeds weer opnieuw samen een selfie te maken.

Waterproof Shampoo

Waterproof Shampoo was de hoofdact van de Heksenfestijn-vrijdag en maakte de belofte meer dan waar. Een bijzonder goed optreden met klassieke rocknummers, meezingers en dat zowel Engels- als Nederlandstalig. Prima idee om ze drie keer terug te laten komen.

Ook van zeer grote klasse was Romy (Whitney) Monteiro; wat een optreden! PartyfrieX kwamen op min of meer gelijkwaardige mallotige wijze de Gebroeders Rossig vervangen en waren dus van een geheel andere orde dan hun voorgangers. Ze gaven een bijzonder feestelijke show die zo laat op de avond natuurlijk in zeer goede aarde viel.

Braderie en Kinderland

Op de braderie trof je uiteraard de bekende nuttige en minder nuttige hebbedingetjes, kleding, sieraden, snoep en etenswaren. Ook waren er stands voor goede doelen, hobbyclubs en andere organisaties; om gewoon wat bij te verdienen en/of wat aan naamsbekendheid te doen. En tussendoor nog allemaal gezellige leuke dingetjes om naar te kijken en te luisteren. Zo waren daar de Neuteblazers uit Diemen die opvielen door hekserige uiterlijk, maar minstens net zo door hun gezellige en enthousiaste muzikale prestaties. Stond er zomaar midden op straat een menselijk standbeeld, liepen er trollen en heksen rond en mocht ook Muziekgroep Oudewater niet ontbreken.

Vanaf het begin was het lekker druk en gezellig. In de loop van de middag begonnen er diverse optredens op de Markt: Studio Max Dance, Dansschool D’Joy, het Samba Spelenderwijsorkest van de Jozefschool en de Mariaschool en het Popkoor Oudewater. Er was heel wat belangstelling voor.

De kraampjes van de braderie werden ontruimd, het Kinderland was afgelopen en Temporary Madness maakte zijn opwachting. Als deze tribute-to-the-Golden-Earring-band aan een sound-a-like wedstrijd mee zou doen, zou die bijzonder hoge ogen gooien. De twee optredens werden afgewisseld met DJ Tsjilly uit Oudewater, waarna Turn Up The 90’s de opmaat vormde voor de ‘feel-good’-act van de DJ’s Wipneus & Pim. En tenslotte de gezellige klanken van het Trio Small Talk. Behalve dan voor degenen die voor de afterparty naar De Klepper gingen. Die mochten nog even doorfeesten.

Tja, en het verhaal over die twee mannen die zaterdagavond door de politie werden opgepakt; dat staat waarschijnlijk los van het hele festijn. En dat de politie rond het Heksenfestijn op alcohol heeft gecontroleerd is  heel logisch en dat ze 59 keer de P van Prima mocht toekennen is een heel mooi teken. Al met al dus weer een goed geslaagd Heksenfestijn. Oudewater; mag de organisatie dankbaar zijn!

Bron: Oudewater.net | 26 juni 2017
Tekst: Aad Kuiper
| Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord