Hennep in Oudewater wordt geoogst

Een zware delegatie van Oudewater 750 was aanwezig bij het oogsten van de hennep van het veldje aan de Lijnbaan in Oudewater. Ook Averien Hockx-Knol van het Touwmuseum was er uiteraard bij. En dan Roel Ansink en Hans Nederend met hun trekkers en drie heren van De Samenwerking om het geheel compleet te maken.

Oudewater_oogsten-hennep_bosmaaier_IMG_2112Even probeerde Jeroen van der Ven met een bosmaaier wat hennep te maaien. “Nu zie je goed, dat er vezels in zitten,” zei touwdeskundige Averien, want met de bosmaaier kwam je niet ver.

 

Oudewater_oogsten-hennep_Roel-Ansink_IMG_2121De Samenwerking vertelde bij monde van Dirk van ’t Riet dat zij de hennep bij een klant gingen brengen die het als veevoer gebruikt.

 

 

Oudewater_oogsten-hennep_Hans-Nederend_IMG_2135Roel Ansink en Hans Nederend gingen met hun trekkers met maaibalk aan de slag om de hennep echt te gaan oogsten. Daar achter naast Dirk en Jeroen werkte ook Albert Snoei van De Samenwerking hard om de geoogste hennep te verzamelen.

 

Oudewater_oogsten-hennep_geloof-en-een-hoop-liefde_IMG_2127Bij deze expeditie was ook de EO aanwezig.
Voor het programma Geloof en een Hoop Liefde maakten ze deze week in Oudewater allerlei opnamen waarvan het in de bedoeling ligt die in de week van 30 november tot en met 4 december uit te zenden. We houden ons programmablad goed in de gaten!

 Bron: redactie Oudewater.net | 17 september 2015
Foto’s: Aad Kuiper

Geef een antwoord