Henny Huisman bij Jumbo Oudewater

Sinds de nieuwe Jumbo op de hoek Lijnbaan-Johan J. Vierbergenweg is geopend, worden daar regelmatig opnames voor nieuwe reclames gemaakt; het schijnt daarvoor een mooie locatie te zijn.

Studio-jumbo_henny's-super-surprise-

Zo-even ging ik zogenaamd nietsvermoedend – ik kreeg een tip van collega Marion – een paar boodschappen doen en trof er tussen de champignons, de bloemkolen en de komkommers een compleet ingerichte studio aan. De naam Henny Huisman kwam prominent in beeld.

Bij navraag bleek dat het dit keer niet om een reclamefilmpje ging, maar om een promotiefilmpje voor een verrassingscampagne van de Jumbo. Vandaar het grote bord met ‘Henny’s Super Surprise’. Even later werden de stoeltjes door genodigden en winkelend publiek bezet. Het bleek nog knap lastig om de paar onbezette krukken gevuld te krijgen – zo graag willen mensen blijkbaar nu toch ook weer niet op televisie.

Henny-Huisman_Jumbo_surprise_20151229_172Na het kennelijk gebruikelijke ‘publiek in de stemming brengen’, kwam inderdaad Henny Huisman binnen. Het Nederlandse publiek gedroeg zich zoals Nederlands publiek zich gewoonlijk gedraagt: ‘O, kijk, daar loopt Henny Huisman; maar nu ga ik weer door met mijn boodschappen.’ Een enkeling bleef kijken. De ster van onder andere de Soundmix- en Playbackshow haalde in dit promotiefilmpje samen met Jumbo zijn Surpriseshow uit de mottenballen, omgedoopt tot ‘Henny’s Super Surprise’.

Een aantal genodigden werd verrast met een jaar lang schoonmaakmiddelen, een jaar lang kattenvoer of zelfs een jaar lang boodschappen; best leuk natuurlijk. En voor wie het graag wil zien, zal heel goed moeten opletten bij de reclamecampagnes op de televisie of even naar nu.nl, waar een verkorte versie van het filmpje ook te zien is. Dit laatste werd ons gemeld door een van onze vaste lezers; waarvoor dank. Of kijk de volledige ‘Henny’s Super Surprise’ hieronder.

Overigens werd aansluitend Netty de Vries tot Jumbo-medewerkster van het jaar uitgeroepen, waar over een uitvoerig verhaal in het AD verscheen: Netty is de beste van alle Jumbomedewerkers.

Oudewater veel in beeld

Overigens komt Oudewater de laatste tijd wel heel veel in beeld. We zagen in kleine groepen belangstellenden bij ‘Oudewater op stelten’ dat er in het verleden ook al redelijk veel opnames in het IJsselstadje gemaakt waren, maar dit jaar sloeg werkelijk alles. Het begon met het bezoek van koning Willem-Alexander dat Oudewater uitgebreid in beeld kwam. Maar niet lang daarna verzorgde het programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ een week lang beelden van Oudewater en Oudewaternaren, gevolgd door Antoinette Herzenbergs ‘Radar‘ en bij de Jumbo hadden we Frank Lammers al een paar keer kunnen zien langskomen en nu dan Henny Huisman.

Doe maar gewoon …

Maar Oudewaternaren zijn gewone Nederlanders en dus blijven ze daar redelijk nuchter onder. En boodschappen moeten gewoon gedaan. Bij Jumbo, de Emté of de lokale winkeliers in de binnenstad.

Bron: redactie Oudewater.net | 30 december 2015
Foto’s: Coby en Aad kuiper

One thought on “Henny Huisman bij Jumbo Oudewater”

  1. Arthur de Weert zegt:

    Wat een zuur stukje, Surpriseshow uit de mottenballen, in april waren er nog Surpriseshows met Henny bij SBS6. Sorry Aad en Coby maar dit is echt zuur.

Geef een antwoord