Herinneringen aan Herman de Man nog springlevend

Herman de Man is nog niet vergeten in Oudewater. Komende weken is er een tentoonstelling over zijn leven in de expositieruimte boven in de Bibliotheek van het Cultuurhuis.

Oudewater – Het was een samenloop van omstandigheden die maakte dat deze tentoonstelling tot stand kwam. Aanleiding was een schenking van een hele verzameling oude boeken en manuscripten van Herman de Man door Herman Rutten aan de GVO. Maar er was al eerder veel verzameld. Theo Pollemans, Otto Beaujon en Gerdine van de Ven hebben voor de inhoud gezorgd en Sjannie Smits, mediacoach van de bibliotheek, nam de coördinatie op zich. Het leven en werk van Herman de Man, die leefde van 1898-1946, was veelkleurig en markant. De schrijver bracht zijn jeugd door in Oudewater en in zijn vele romans zijn beschrijvingen van deze streek terug te vinden. Hij kwam in 1946 door een vliegtuigongeluk om het leven. Woensdag 3 april opent wethouder Lont de tentoonstelling om 19.30 uur. Nelleke den Boer draagt dan een gedicht voor over Herman de Man. De tentoonstelling duurt tot 18 mei. Openingstijden zijn: ma, do en vr; 14-17 uur. Wo; 10-17 uur. Za; 10-12 uur. Op zijn geboortedag, 11 juli, zal ook het gerestaureerde graf weer in volle glorie te zien zijn.

Bron: Zenderstreek | woensdag 3 april 2019
Op de foto: Gé Vaartjes en Maarten van Rossem tijdens opnamen voor programma van RTV Utrecht waarin Herman de Man een hoofdrol speelde.

Geef een reactie