Het blijft feest in Oudewater

De Oude Ambachtenmarkt op hét feest in Oudewater werd heel druk bezocht. De regen in de loop van de middag dreigde wat roet in het eten te gooien, maar weinigen trokken zich daar iets van aan en toen het weer opklaarde bleef het feestgevoel nog lang hangen.

Nog meer zang en dan op de Oude Ambachtenmarkt in Oudewater. Oudhollandse liedjes werden door een trio rasartiesten ten gehore gebracht; heerlijk om naar te luisteren. Opvoeringen over de heksenverbranding trokken drommen publiek. Het drijven van schapen blijft een verbazingwekkend aantrekkelijk schouwspel. Zo veel verklede mensen in de stad. Zo veel ambachten die alle echt boeiend zijn om naar te kijken. Zo veel mensen die heel duidelijk genieten van al wat geboden wordt. Er valt ook zo veel te genieten. De organisatie van ‘Oudewater 750 jaar Stad’ liet gisteren, 10 oktober al zien iets bijzonder fraaie te kunnen bieden en deed daar vandaag nog een schepje bovenop.

En waar gisteren een podium van zeventig meter breed stond, was nu niets meer te zien. Waar gisteren een tent stond waar heerlijk werd gegeten en daarna gefeest met Windfall – wat een geweldige band; nog steeds – en een aantal DJ’s lag nu weer een bijna schoon parkeerterrein. Wat een werk zat er op een paar leidingen en pallets na op voor die vrijwilligers. Het was me het weekje wel, hoorde ik ze verzuchten; maar wel met trots en een knipoog.
Veel van die vrijwilligers gingen na afloop van deze gigaklus een heel klein feestje vieren. Dat mocht ook wel na zulke inspanningen; zeker verdiend.

Maar in december staan ze er weer klaar voor; de mensen die op hun manier Oudewater een warm toedragen. Dan staat ‘Winterwonderland’ op het programma.

Geef een antwoord