Het Grachtenconcert, muzikaal onthaal in Oudewater

Alweer een topprestatie van ‘Oudewater 750 jaar Stad’. Het lijkt niet op te kunnen. Woorden schieten tekort als je na al die geweldige voorstellingen, shows, optredens en concerten zo’n spektakel als het ‘Grachtenconcert’ krijgt voorgeschoteld. Wat een organisatie om op zeven verschillende locaties zestien heel uiteenlopende wijzen van muziek maken te kunnen presenteren met mooie verlichting, goede geluidsinstallaties, mooie routes, prachtige aankleding, goede presentaties en van alles achter de schermen, waar het publiek veelal geen notie van heeft, maar wat wel allemaal noodzakelijk is. CHAPEAU!

Waardsedijk en Rozenburg

Oudewater_Grachtenconcert_KlaverbandTijdens het Grachtenconcert liet Windfall je, op de pontonlocatie bij het Stadskantoor, genieten van het beste uit hun countryrepertoire; heerlijk! En op datzelfde podium was de Klaverband met muziek uit de 70’er en 80’er jaren en hedendaagse nummers een prima muzikaal concept.

Oudewater_Grachtenconcert_ricciottiOudewater_grachtenconcert_Rozenburg

 

 

 

 

In de schitterend verlichte boomgaard Rozenburg combineerde JustUs de beste elementen van een volledige bigband met het meer intieme karakter van een combo. Naast enkele swingende klassiekers bracht JustUs vooral veel jazz-funk, melodieuze pop en latin jazz. Het Ricciotti ensemble, veertig jonge musici, bracht daar Symfonische muziek. Het klonk als vanouds en velen kwamen er ook dit keer mee in aanraking. Dat willen deze musici ook heel graag en daarom ook ging het orkest in directe interactie met het publiek. Het werkt echt!

Op alle locaties gezellig en druk

Oudewater_Onderling-strek_grachtenconcert-1464En druk dat het was. Overal was het gezellig druk, soms wat drukker en soms heel druk, maar gezellig was het en bleef het. Tot in de late uurtjes.

Op een ponton in de Grote Gracht bij de Zuid-Linschoterpoort konden we genieten van bijzonder krachtige muziek van Onderling Sterk. Oudewater-grachtenconcert-TegenwindZang en djembé zorgden voor een interactief optreden dat zeer de moeite waard was: wat een enthousiasme! En dan Tegenwind; ook al zo’n genot: Tegenwind is een twintigkoppig orkest dat avontuurlijke blaasmuziek speelt. Een uitbundig, bijna circusachtig stuk werd afgewisseld met een ingetogen pareltje of een onweerstaanbaar dansnummer.

Oudewater_Grachtenconcert_New-creation

Oudewater_Grachtenconcert-KaapstanderBij de Amsterdamse veer maar liefst drie groepen: New Creation, dat dit jaar 25 jaar bestaat, bracht met 30 enthousiaste leden een breed repertoire van o.a. negro spirituals, gospel en worship songs. Het bruisende en zeer actieve projectkoor Cessibon, onder enthousiaste leiding van Monique van den Hoogen, zong de sterren van de hemel; en het was goed zo! 40 enthousiaste zangers en zangeressen, afkomstig uit Oudewater en omgeving, vormen de Kaapstanders. Ze zongen shanties en seasongs, die er om vragen mee te gaan deinen.

Een feest voor de muziekliefhebber

Oudewater_Popkoor_Grachtenconcert 18-4-2015 047Oudewater_Grachtenconcert_Theisn_Sara-FallOudewater_Busquito's_Grachtenconcert 18-4-2015 024Als muziekliefhebber werd je bijna overvoerd; telkens weer een andere muziekstijl. Je op tonen en klanken laten meevoeren en genieten. Wat stil luisteren naar ingetogen muziek en soms niet stil kunnen blijven zitten of staan omdat de muziek je uitnodigt tot bewegen. Heerlijk!

Popkoor L!ve bracht een schitterend en gevarieerd programma van bekende grote hits. Met muzikale talenten uit Oudewater en omgeving en mede dankzij de uitnodiging tot meezingen door het popkoor werd het een gezellige boel op de Donkere Gaard. En dat was het ook op de Visbrug met Theis’n en Sarah Fall, afgewisseld met Minor Major: house die stond als een huis.

Wat een feest -wat een organisatie!

Wat een feest, wat een sfeer, wat een muziek. Ook op de Markt met de swingende, aanstekelijke The Busquito’s; Onderstebovenbinnenstebuiten, Oudewater_Grachtenconcert_Oldtimerseen verrassend muzikaal groepje, wat betreft repertoire en uitvoering, waar we ongetwijfeld meer van gaan horen. En de oude vertrouwde Oldtimers; Oudewaters huisband met hun goed uitgevoerde nummers van meestal enige tijd gelden, maar nog steeds actueel.

Een topprestatie Oudewater 750 jaar Stad!

Bron: Redactie Oudewater.net |21 april 2015
Foto’s: Bert van der Horst, Aad Kuiper

Geef een antwoord