Het programma van de Open Monumentendag belooft veel ‘leer’momenten

’s Ochtends om 10.00 uur vindt de officiële opening van Open Monumentendag in het Stadskantoor plaats.
Nettie Stoppelenburg zal de genodigden uitleg geven bij het schilderij ‘Het Weeshuis’ van H. Van Ommen en Joke van Diest zal het speciaal voor deze dag geschreven gedicht ‘momenten uit het verleden’ van Nelleke den Boer voordragen.  Aan wethouder Bas Lont zal het eerste exemplaar van de wandeling  ‘Leermonumenten’ worden uitgereikt.

Deze wandeling ‘Leermonumenten’ voert  je langs gebouwen en monumenten die met onderwijzen in verband kunnen worden gebracht. Maar ook langs plekken die met leer, schoenen en schoenmakers te maken hebben. De route van de wandeling ‘leermonumenten’ kan opgehaald worden bij het TIP-kantoor. Dit is ook het startpunt van de wandeling.

Maar er gebeurt meer:

Om 11.00 uur de Oudewater-pop-up-quiz
Deze zal via de radio, ‘Midland-FM’ (107.5 FM), uitgezonden worden. Iedereen die mee wil doen, kan dit vanuit huis doen. Tot zaterdag 19 september kunnen de antwoorden, voorzien van naam/adres en telefoonnummer, ingeleverd worden bij het TIP kantoor. Prijs: een vaartocht met gids voor 6 personen op de Geelbuik.

Van  11.00 -15.00 uur zal Nettie Stoppelenburg elk heel uur uitleg geven bij het schilderij ‘Het Weeshuis’, dat in het Stadskantoor hangt. Bij elke uitleg kunnen maximaal 10 personen aanwezig zijn.

Van 13.00 tot 14.00 uur vindt er een beiaardconcert plaats.
Dit concert wordt aangeboden door de stichting Mooyman-MARTENS. Beiaardier Bob van der Linde zal een speciaal voor deze dag gecomponeerd stuk ten gehore brengen. Het stuk zal verzoeknummers bevatten die door de stichting Mooyman-MARTENS en de gedecoreerden van dit jaar zijn ingediend. Zij zullen uitgenodigd worden vanaf het kerkplein onder de toren mee te luisteren. Andere belangstellenden kunnen meeluisteren vanaf het muurtje rondom het kerkplein. Hiervoor is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Dan is er ook nog een bijzondere fotowedstrijd.
Vanaf Open Monumentendag, 12 september, zijn er gedurende 3 weken in de etalages van de winkels oude klassenfoto’s te zien. Doel van de wedstrijd is om te raden welke winkelier waar op de foto staat.

Midland FM is te beluisteren via 107.5 of via de website www.midlandfm.net

Deelnameformulier en een begeleidend schrijven is te verkrijgen bij een aantal deelnemende winkeliers. Inleveren kan tot een week na beëindigen fotoroute. Inleveren bij The Readshop of Hexameter.
Prijs: een vaartocht met gids voor 6 personen met goed gevulde hapjesmand voor onderweg.

De gehele dag door zijn de Grote Of St. Michaelskerk en Rooms Katholieke St. Franciscuskerk open.
In de Katholieke kerk is de voortgang van de restauratie te bewonderen. De Grote Kerk is open voor bezichtiging met als extra om 15.00 uur een kinderconcert door Gerben van Mourik, met  Verhalenverteller Bert Rebergen. Aanmelden is hiervoor verplicht via concertenoudewater@gmail.com
Natuurlijk zijn ook Heksenwaag en Touwmuseum open. En er kan gevaren worden met de Geelbuik. Kaartjes via TIP

RTV Utrecht heeft trouwens een leuk item gemaakt over ons mooie stadje https://youtu.be/7HKLhp5tQdk

Let op!

Radio Midland FM (Midland FM is te beluisteren via 107.5 of via de website www.midlandfm.net) zal de opening van deze Open Monumentendag live uitzenden. Om 11.00 uur volgt de uitzending van de pop-up-quiz.
Het beiaardconcert zal door Midland FM worden opgenomen om de dag erna, in een compilatie van de activiteiten van de hele OMD, te worden uitgezonden.

 

 

 

 

Geef een antwoord