Het team van BPG Snel is klaar voor ‘The Ride’

Vanaf medio september 2017 zijn 8 Oudewaterse racefietsers onder de naam Team BPG Snel zich aan het voorbereiden op een ultieme fietstocht van de Passo Stelvio in Italië naar de Cauberg in Limburg. In 8 dagen wordt er van 10 t/m 17 juni a.s. een afstand van 1.300 km afgelegd door 8 landen en een hoogteverschil overbrugt van 17.000 meter. En deze rit draagt de naam: The Ride.
Meer dan 30 passen, bergen en heuvels in de Alpen, Vogezen, Zwarte Woud en Ardennen zullen beklommen en afgedaald moeten worden tijdens dit evenement.
In de afgelopen acht maanden werd er een strak schema aangehouden waarin twee tot drie keer per week de schoenen in de pedalen werden geklikt voor een trainingsrit. Zelfs in de wintertijd trokken de mannen in de avonduren, uiteraard met licht op de fiets, de omliggende polders van de Lopiker- en Krimpenerwaard in om kilometers te maken.

Rondje Ijsselmeer 3-5-2018 063 (2)

Mooie uitdagingen werden aangegaan zoals de Elfstedentocht (215 km), de Ronde van Vlaanderen (170 km), de Amstel Gold Race (200 km), Ronde van Midden-Nederland (125 km) en begin mei nog een rondje IJsselmeer (285 km).

Rondje Ijsselmeer 3-5-2018 250 (2)

Opvallend hierbij was dat al deze tochten plaats vonden onder prima weersomstandigheden. Toch hebben de mannen, uitgerust in fraai sponsortenue, wel het een en ander moeten afzien omdat kou, wind en regen geen beletsel vormden voor deze bikkels in hun missie. Bij wat meer extreme weersomstandigheden werd de hometrainer thuis opgezocht om toch maar vooral de beentjes lekker in beweging en de conditie op peil te houden. Vanaf maart 2018 werd het aantal kilometers per week opgevoerd en met name de steeds gevarieerde zondagse ritten uitgebreid naar 130 – 140 km.  Met de doordeweekse ritten erbij werd er zo per week gemiddeld 230 – 250 km met de groep gefietst.

Rondje Ijsselmeer 3-5-2018 265 (2)

Daarnaast heeft een ieder naar behoefte, of om afgezegde ritten in te halen, nog individueel zijn kilometers gemaakt. Recent nog zijn er drie heren voor een ,,trainingskamp” naar Mallorca geweest, nadat al eerder een groepslid zich in Girona (Spanje) uit de naad had gefietst. Ook het Limburgse land en de Belgische Ardennen zijn door enkele teamleden op persoonlijke titel in hun voorbereiding opgenomen.
In totaal is er tussen de 5.000 – 7.500 kilometer per persoon gefietst ter preparatie op The Ride en zijn de renners er zowel fysiek als mentaal helemaal klaar voor. Zelfs laten meerdere leden van de groep zich regelmatig masseren bij een erkend lokaal sportmasseur om zodoende zo fit mogelijk aan de start te kunnen verschijnen. Afgelopen week zijn de puntjes nog even op de welbekende i gezet en zijn de twee geworven begeleiders / vrijwilligers bijgepraat over alles. Naast natuurlijk de grote steun in dit alles van het thuisfront, zijn zij van niet te onderschatten waarde tijdens de 8 etappes gezien de verzorging en mentale ondersteuning van de renners, die straks ongetwijfeld op de proef zullen worden gesteld.

Snel 24 5 2018 011 (2)Vrijdag 8 juni a.s. vertrekt het team BPG Snel met twee campers richting Lermoos (Oostenrijk) waar nog overnacht wordt, om vervolgens op zaterdag 9 juni a.s. rond de middag in Prato (Italië) te arriveren voor de start van het grote avontuur een dag later.

Bron: Bert van der Horst
Eindredactie: Oudewater.net
| 29 mei 2018

One thought on “Het team van BPG Snel is klaar voor ‘The Ride’”

  1. christien mastwijk zegt:

    van harte gefeliciteerd mannen jullie hebben het gehaald en een megaprestatie geleverd, petje af, samen sterk , nu recupereren , en nagenieten,

Geef een antwoord