High tea en High wine

Bij de High tea ben ik zelf niet geweest, maar van iedereen die er wel was heb ik begrepen dat het een bijzonder sfeervol geheel was en alles dat werd aangeboden van uitstekende kwaliteit bleek. Over de High wine kan ik zelf meepraten; niets dan lof over de ambiance, de wijnen, de hapjes, de entertainment en alle overige aanwezigen.

Oudewater-High-Tea 13-9-2015 006

De High tea werd gehouden in Theetuin De Kwakel, maar de High wine in de grote tent op het voormalige evenemententerrein, nu het feestterrein. Langzamerhand druppelden de ruim 500 mensen die zich van een kaartje hadden voorzien, netjes uitgedost naar binnen. Tout Oudewater leek aanwezig te willen zijn bij deze exquise gebeurtenis, terwijl ook Hekendorp en Papekop zich duidelijk lieten vertegenwoordigen.

Oudewater_Yellowbellies_High Wine 13-9-2015 092

De Yellowbellies zorgden voor de kinderopvang – dat was uiteraard met zo’n open verbinding naar de feesttent en kinderen die er bij kwamen en weer weggingen geen echt gemakkelijke opgave, maar … ze hebben zich kranig geweerd; waarvan akte.

Wat een ambiance

Oudewater_High-Wine 13-9-2015 006En dan binnen in de tent; wat zag het er daar schitterend uit. Wat knap gedaan om in een dergelijke omgeving zo’n chique sfeer te creëren. Lange tafels, mooi gedekt, vol met glazen (1500, hoorden we later) en hapjes stonden al klaar.

Oudewater-Ultee-High-Wine 13-9-2015 065

Anja Ultee vertrouwde me toe dat ze daar met 7 mensen een hele dag aan gewerkt hadden. En daar moest beslist bij: met liefde! Bernard Tesink, van Grandi Vini, vertelde me dat er 15 mensen rondliepen om er voor te zorgen dat de wijnen op de juiste tijd op tafel stonden.

Na de opening door Gé Sluijs kreeg Bernard Tesink het woord. Van een dergelijk groot feest werd hij toch wel even stil, maar vervolgens gaf hij bij iedere wijn een korte toelichting. Tesink mag er dan even stil van zijn geworden, maar de toelichting ging hoogstwaarschijnlijk aan de meerderheid voorbij, want in de sfeervolle tent werd er levendig geconverseerd. Naast Keurslager Ultee en Grandi Vini hadden ook bakkerij Stijnman en Lebokaas hun smaakvolle bijdragen geleverd. En, dat mag gezegd worden: alles werd appetijtelijk opgediend en was bijzonder lekker. Lekkere wijnen en lekkere hapjes.

Tout-Oudewater-High-Wine 13-9-2015 274

Oudewater_act_High Wine 13-9-2015 136En naast de gezellige buren in de tent, zoals gezegd ruim 500, werden de aanwezigen vermaakt door de Heeren van het Goede Leven met zeer gevarieerde muziek op een aanstekelijke wijze gebracht – ze hadden in al die jaren dat ik ze gemist heb nog niets aan virtualiteit ingeboet en een aantrekkelijke act van het zelfde acrobatisch duo dat eerder op de Markt te zien was: Joël en Jo-Ann.

Terwijl de gasten hun laatste slokjes overheerlijke wijn nuttigden, stroomden de gasten voor de afterparty al weer binnen. Ook dat was een grandioos succes: The Outlaws met hun stampende en dampende rocknummers van zo’n 50 jaar geleden. Menigeen bleef dan ook nog even hangen tot ook aan deze party en einde kwam. De uittocht was langzamerhand op gang gekomen en toen keerde ook de rest na een aangenaam verpozen, sommigen licht onvast ter been, moe, maar voldaan huiswaarts.

Bron: redactie Oudewater.net | 14 september 2015
Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord