Hoog bezoek voor bijzonder hotel Oudewater

Hotel Abrona in Oudewater heeft vrijdag bezoek gekregen van de presidentsvrouw van Oekraïne. Ze was met haar man, president Porosjenko, op staatsbezoek in Nederland. Abrona heeft veel personeel met een verstandelijke handicap en dat is voor Maryna Porosjenko een groot voorbeeld.

De presidentsvrouw vergaderde in het hotel-restaurant over inclusief onderwijs. De twee landen willen ervaringen over deze vorm van bijzonder onderwijs uitwisselen. Bij inclusief onderwijs worden kinderen met een handicap op een gewone basisschool geplaatst.

Ook de manier waarop Abrona mensen met een verstandelijke handicap in dienst heeft inspireerde Maryna Porosjenko. “Dit is een stralend voorbeeld van ‘inclusief’ in Nederland”, laat ze op officiële site van de president weten. “Dit is waar Oekraïne ook naar moet streven.”

Bij hotel-restaurant Abrona in Oudewater werken mensen met een verstandelijke beperking in de keuken, huishouding en de bediening. Ze leren er een vak, waarna sommigen doorstromen naar een baan in het bedrijfsleven. Het maakt deel uit van de christelijke organisatie Abrona die op meerdere plekken in de provincie Utrecht mensen met een verstandelijke handicap een dagbesteding of leerwerktraject biedt.

De presidentsvrouw bracht ook een bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Haar man Petro was vooral in Den Haag. Hij sprak met Koning Willem-Alexander en premier Rutte.

Bron: RTV Utrecht | 29 november 2015

Geef een antwoord