Horeca tijdens het feestjaar

Graag maken wij, de horecacommissie, van de gelegenheid gebruik om u, als inwoner van Oudewater, te informeren over de activiteiten en bezigheden van onze commissie. In november 2013 zijn wij, de horecacommissie, als laatste in de rij van een groot aantal commissies, in het leven geroepen door de organisatie van de Stichting Oudewater 750 jaar Stad.

Onze commissie bestaat uit een 5-tal leden, te weten; Ad Brak, Hans Diekema, Joke van den Hoogen, Carla Snel, Astrid Snel. Wij zijn gevraagd door de huidige voorzitter Michel van der Laan omdat wij allemaal, in de breedste zin van het woord, ervaring en een affiniteit hebben met de horeca.
In grote lijnen is het onze taak om tijdens de diverse evenementen gedurende het feestjaar, alle bezoekers te voorzien van zijn/haar natje en droogje. Voor alle evenementen die zich daarvoor lenen nodigen wij allereerst de plaatselijke horecaondernemers uit om zich in te schrijven voor deelname. Op deze manier proberen wij voor iedereen gelijke kansen te creëren. Een voorbeeld hiervan is onze 1e activiteit, waarvoor ook de horecaondernemers benaderd zijn om een voorstel te doen: het openingsdiner op 10 oktober a.s.

Openingsdiner

Vrijdag 10 oktober 2014 vindt de grote spectaculaire opening plaats. Wij gaan daar, ook op een feestelijke manier, extra aandacht aan besteden door middel van het organiseren van een Openingsdiner.
Het diner vindt plaats in een gezellig ingericht “restaurant” in de grote tent aan de Waardsedijk. Gasten worden tussen 18.00 – 18.30 uur ontvangen met een welkomst drankje en kunnen genieten van kleine lekkernijen en twee amuses. Vervolgens gaat men aan tafel en wordt het 3 gangendiner geserveerd. Na het diner, rond 20.30 uur. worden de gasten meegenomen naar buiten, naar een voor hen vrijgehouden staanplaats om niets te hoeven missen van het spektakel tijdens de Opening.

Prijs van het diner + welkomstdrankje is € 49,50. U bent allen hiervoor van harte uitgenodigd! Opgeven kan via de webshop.

Openingsshow en afterparty

Voorafgaand aan de opening is het horecaplein geopend en na de opening om 22.00 uur vindt de afterparty plaats in de grote tent. Er is volop keuze in eten en drinken.

Oude ambachtenmarkt

Zaterdag 11 oktober 2014 vindt de Ambachtenmarkt plaats in de binnenstad van Oudewater. Wij richten aan de Donkere Gaard, tussen Arco Architecten en het Verkensbruggetje het zogenaamd foodcourt in. Ook hier verzorgen wij de drankuitgifte en zijn de diverse horecaondernemers uitgenodigd om op een creatieve manier hun culinaire, ambachtelijke invulling hieraan te geven.
Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit een heel gezellig en goed bezocht straatje gaat worden.
Voor de overige evenementen die nog op de agenda staan, zullen wij passend bij het thema een juiste invulling gaan creëren.

Munten

Tijdens alle evenementen kan men betalen met munten. Deze munten zijn gedurende het hele jubileumjaar geldig. De muntprijs bedraagt € 2,20 per stuk. Wij gaan werken met hele munten (€ 2,20) en halve munten (€ 1,10). Munten zijn verkrijgbaar tijdens het evenement in de speciale kassa-units.

Wij kijken uit naar het openingsweekend van 10 en 11 oktober a.s. en hebben erg veel zin om er met elkaar een fantastisch jubileum Oudewater 750 jaar Stad van te maken.

Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen, maar met u, de plaatselijke horecaondernemers en alle vrijwilligers en een gezonde dosis energie en wilskracht hebben wij er alle vertrouwen in. Tot ziens!!!

Stichting Oudewater 750 jaar Stad | dinsdag 19 augustus 2014

Geef een antwoord