Houvast judotoernooi: Senna, Syme en Damiën

Op zondag 12 mei stonden drie judoka’s van Richard Proost Sport op het 24e Houvast Judotoernooi te Mierlo. Het toernooi werd gehouden in sporthal De Weijer: Senna Groothedde, Syme van Vuuren en Damiën den Bleker

In de ochtend mocht Senna Groothedde -57 kilo aantreden in de categorie meisjes -18 jaar. Zij startte zeer goed met ippon winst.
In de tweede ronde trof zij de latere kampioene en verloor. In de verliezersronde won zij twee keer op rij met ippon. Om het brons leek het goed te gaan,
binnenwaartse haak, wazari en een houdgreep. Senna kreeg haar 2e wazari maar de hoek scheidrechters besloten anders, 9 seconden dus geen 2e wazari.
Daarna kreeg zij een worp tegen en een verwurging, een vijfde plek resteerde.
In de middag groepen waren eerst de jongens -18 aan de beurt. Syme van Vuuren -81 kilo startte net zoals Senna, vol ippon winst. Helaas waren de daarop 2 tegenstanders te sterk voor hem, hij heeft wel zeer hard geknokt.

Tweede met een kleine bijsmaak

In de laatste groep was het de beurt aan de senioren, Damiën den Bleker -73 kilo moest meteen vol aan de bak en won met een schitterende ippon. Daarna moest hij het opnemen tegen een gewiekste Belg uit de -66 kilo. De partij ging gelijk op waardoor zij door moesten in de golden score. Hier wist Damiën de Belg te werpen in een wazari.
In de finale is de winst aan hem voorbij gegaan doordat de scheidsrechter een verkeerde beslissing heeft genomen. Een mooie tweede prijs met een kleine bij smaak!
Bron en foto: Richard proost Sport | Eindredactie: Oudewater.net
Op de foto: Damiën op het podium.

Geef een antwoord