IJsbaan in Oudewater

In de tuin van de Sint Franciscuskerk aan de Kapellestraat in Oudewater is van 12 december tot en met 4 januari een ijsbaan te vinden. Tijdens de drie weken dat het baantje er ligt, worden er allerlei wedstrijden, clinics en demonstraties gehouden: doe bijvoorbeeld mee aan curling. Bekijk demonstraties ijsdansen op muziek, geniet van de competitie schoonrijden en volg clinics van bekende sporters.

De ijsbaan voor Oudewater 750 jaar Stad wordt mogelijk gemaakt door een aantal Oudewaterse ondernemers. Schaats- en Skeelervereniging Oudewater (SVO) draagt zorg voor het programma en deskundig toezicht. De actuele openingstijden en het volledige programma is vanaf begin december op de website www.oudewater750jaar.nl te vinden. Het is verplicht gebruik te maken van speciale schaatsen, die bij de ijsbaan gehuurd kunnen worden. Eigen schaatsen zijn dus niet toegestaan. Handschoenen dragen is in verband met de veiligheid verplicht.
De vrijwilligers van SVO zorgen voor deskundig toezicht en EHBO is aanwezig. Eten en drinken rondom de ijsbaan kunnen bezoekers verkrijgen tegen inlevering van Oudewater 750 jaar Stad consumptiemunten. Deze munten zijn het hele jaar geldig.

Zenderstreek Montfoort & Oudewater | 20 november 2014

 

Geef een antwoord