In memoriam Jacques Zanen

In navolging van zijn vader, die in 1924 de VAGU (Verenigde Autobusdiensten Gouda-Utrecht) oprichtte, kwam Jacques Arthur Zanen (29 november 1939) terecht in de wereld van het vervoer, waar hij altijd in is blijven werken. Lange tijd woonde hij in de Hekendorpse Buurt.  Later verhuisde hij terug naar Oudewater en ging hij in de Leeuweringerstraat wonen. Hij overleed vrijdag 5 juni 2020 op 80-jarige leeftijd.

Het heeft er enige tijd naar uitgezien dat Jacques in Frankrijk zou gaan wonen, maar gezondheidsperikelen weerhielden hem ervan. Naast en na zijn werkzaamheden was Jacques op velerlei terreinen actief: muziek (jazz), wijn, maar vooral alles wat te maken had met toerisme en recreatie. Hij was zowel wat betreft zijn werk als zijn vrijwilligerswerk vooral een netwerker en verbond mensen en activiteiten. Zo mogen bij al zijn activiteiten zijn werkzaamheden voor de Woerdense Jazzclub, en sinds twee jaar Jazz Bij Banja, het ‘Proeven in Oudewater’, het bestuurslid zijn van de Stichting Mooyman-Martens, de Geschiedkundige Vereniging Oudewater en Stichting Hugo Kotenstein niet vergeten worden; bij alle was hij zeer actief. Hij stond aan de wieg van de Recreatiekrant én van de Stichting Recreatie en Toerisme Oudewater (STRO) en dus van TIP en Oudewater.net. Hij was ook uitvoerende actief, o.a. als stadsgids en vrijwilliger bij De Wulverhorst.

Jacques Zanen was een veelzijdige, geïnteresseerde, inspirerende, flamboyante, maar zeker ook bijzonder vriendelijke man. We zullen nog vaak aan hem terugdenken als we door ‘zijn’ stad Oudewater, lopen en horen hem dan in de verte nog een of andere anekdote vertellen.

Bij de foto: Jacques Zanen was uiteraard ook bijzonder actief betrokken bij ‘Oudewater 750 jaar stadsrechten’.
Redactie Oudewater.net

4 thoughts on “In memoriam Jacques Zanen”

 1. Lisette Sas zegt:

  Lieve Marja en kinderen, heel veel sterkte met dit verlies.

 2. Armin Mulder zegt:

  Onbeschrijfelijk hoeveel Jacques voor het toerisme en recreatie in Oudewater heeft betekend. Zijn niet aflatende energie en enthouiasme zal node gemist worden.

  Beste Jacques, het ga je goed op je laatste reis!

 3. Paul Fuhring zegt:

  Goede herinneringen aan gesprek ongeveer 5 jaar geleden waarbij hij reclame maakte voor Oudewater en mij het kaartje van het toeristisch informatie punt gaf. Het was na volleyballen tussen de vroege en de late dinsdag-sportgroep in de zomer.

 4. Alex Elbertse zegt:

  Marja en kinderen, heel veel sterkte met dit verlies. Jacques succes met je laatste reis. Liefs Alex elbertse

Geef een antwoord