Inloop grootschalige duurzame energie

Oudewater – De gemeente Oudewater nodigt inwoners uit om mee te praten over het grootschalig opwekken van duurzame energie in Oudewater door met name windmolens of zonnepanelen. Hiermee wordt invulling gegeven aan één van de verplichtingen die op gemeenten afkomen vanuit het landelijke klimaatakkoord. Tijdens inloopavonden op 2 en 3 maart gaat het ook over wat gemeente en inwoners aanvaardbaar vinden.
Tijdens de inloopavonden zijn mogelijke scenario’s afgebeeld op grote kaarten met verschillende vormen voor het opwekken van duurzame energie. Inwoners kunnen daarbij aangeven wat wel of niet aanspreekt en welke voorwaarden zij belangrijk vinden. De gemeente wil deze informatie verwerken bij het opstellen van de voorwaarden voor grootschalige, duurzame energieprojecten in Oudewater. Dit wordt het ‘afwegingskader duurzame energie’ genoemd. ”Het gaat dus ook over wat Oudewater aanvaardbaar vindt”, aldus wethouder duurzaamheid Bas Lont.
De inloopavond op maandag 2 maart wordt gehouden het Stadhuis te Oudewater, die op dinsdag 3 maart in zaal De Overkant te Papekop. Beide bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.oudewater.nl/duurzame-energie.

Bron: Zenderstreeknieuws | Vrijdag 28 februari 2020

Geef een reactie