Inloopavond over brug Goejanverwellesluis

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden houdt dinsdag 16 december een inloopavond over de renovatie van de brug over de Goejanverwellesluis in Hekendorp. De avond gaat over de renovatie en de gevolgen hiervan voor de Hekendorpers.

De huidige, sterk verouderde brug moet dringend vervangen worden. Het gemotoriseerd verkeer wordt door de werkzaamheden aan de brug, vanaf de tweede helft van januari, voor vier weken gestremd.

Voorbereiding

De voorbereidende werkzaamheden, zoals de inrichting van het werkterrein, starten vanaf 15 december. Afhankelijk van de weersomstandigheden begint aannemer B. van Hees en zonen uit Nieuwegein in de tweede helft van januari met het slopen van de oude brug. De verbinding van de Opweg naar de Goejanverwelle (richting Haastrecht) v.v. blijft gedurende de stremming bereikbaar voor personenauto’s (aanwonenden) en hulpdiensten.

Afgesloten

Aan het begin en het einde van deze periode wordt ook de verbinding van de Opweg naar de Goejanverwelle voor één dag volledig afgesloten voor verkeer.
De aanvullende werkzaamheden duren dan nog ongeveer zes weken. Het autoverkeer kan dan weer gebruik maken van de brug. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van een tijdelijke overstreek bij de brug. De brug is, wanneer alles volgens planning verloopt, compleet gerenoveerd in april 2015.

Inloopavond

De inloopavond vindt plaats in Verenigingsgebouw De Boezem aan de Prinses Wilhelminastraat 17 in Hekendorp. Binnenlopen kan van 19.30 tot 21.30 uur en er is geen vast begin- en eindpunt. Tijdens de avond zijn medewerkers van het waterschap, de gemeente Oudewater en de aannemer aanwezig om de werkzaamheden toe te lichten en vragen te beantwoorden.
Achtergrondinformatie over de renovatie is te vinden op: www.destichtserijnlanden.nl/werkinuitvoering (gemeente Oudewater).

Zenderstreek Montfoort & Oudewater | 11 december 2014

Geef een antwoord