Jasper Faaij: Eigen bedrijf een jongensdroom

In deze nieuwe rubriek maken we nader kennis met bekende of minder bekende inwoners aan de hand van een aantal persoonlijke vragen. De eerste is Jasper Faaij (31). Hij runt samen met zijn vader Rens Eetcafé Lumiére en het nieuwe Theehuis. Wie is hij nu eigenlijk?

Oudewater – Jasper groeide op in Schoonhoven en deed eerst SPW. Dat maakte hij niet af en kwam toch in de horeca terecht, hoewel zijn vader het hem had ontraden vanwege het harde werken. Hij volgde onder meer de Grolsch horeca-academie. Het was een echt mijlpaal voor hem om samen met zijn vader een bedrijf te starten. “Het is echt een jongensdroom.” ‘t Theehuis vindt hij fantastisch. ”Klein, lief, mooie geschiedenis en op een fantastische plek.”
Hij maakt zich wel eens zorgen dat hij te hard werkt en niet genoeg thuis is bij zijn vriendin. In zijn vrije tijd houdt hij van snowboarden en Urban Dance. Wist je dat hij ook gids is op de Grachtenvaert? ”Oudewater is het leukste en mooiste stadje dat er is. Ik woon hier drie jaar en wil nooit meer weg!” Jasper heeft een hekel aan oneerlijkheid en onrecht. Op zijn werk komt hij dat niet zo tegen. ”Maar als er heel veel geld wordt uitgegeven aan iets en anderen hebben niets, dan maakt dat me boos. Aan de ene kant van de wereld zijn we aan het feesten en aan de andere kant is er niets.”

Bron: Zenderstreek | dinsdag 19 maart 2019

Geef een antwoord