Je bent pas een Oudewaternaar als je de ‘rariteitenwandeling hebt gelopen’

Aansluitend aan de Oude Ambachtenmarkt kon  de ‘Rariteitenwandeling’ worden gelopen die georganiseerd was door Winkeliersvereniging NOVO. In de etalages van de vele deelnemende winkeliers konden tot 1 november antieke attributen worden gezocht, behorend bij het ambacht van desbetreffende winkelier. Tijdens die speurtocht moest worden opgeschreven hoe die antieke rariteiten heten of waar ze toe dienden. Een leuke uitdaging.

Rariteitenwandeling_door_Oudewater

De NOVO stelde dat je pas een Oudewaternaar bent als je die rariteitenwandeling had gelopen. Ongetwijfeld hebben veel Oudewaternaren zich tijdens de wandeling vertwijfeld afgevraagd wat daar nu weer in de etalage lag. Uw verslaggever wel tenminste.

 

Prijswinnaar

Etalage_RariteitenwandelingNadat de inzendingen waren nagekeken was het dan ook niet verbazingwekkend dat bleek dat er geen enkele deelnemer alle attributen goed benoemd had. De winnaar was uiteraard degene met de meest goede antwoorden. José van den Hoogen had maar liefst 16 goede antwoorden gegeven. Zij mag met een gezelschap van 10 personen op bezoek  bij  Gereedschapsmuseum Vergeer in Hoenkoop. De eigenaar en beheerder van het museum, Bert Vergeer, zorgt persoonlijk voor een interessante rondleiding. Aansluitend mag het gezelschap pannenkoeken gaan eten bij ’t Backertje.

José is erg blij met haar prijs. Samen met een vriendin heeft ze langs de etalages gelopen. Samen veel afbeeldingen op internet bekeken en zelfs musea aangeschreven voor informatie. Ze hebben er duidelijk veel moeite voor gedaan en veel pret aan beleefd.  De twee vriendinnen gaan samen met hun gezinnen de prijs verzilveren. De NOVO feliciteert ze hartelijk en wenst ze een fijne dag toe.

Antwoorden

Voor wie de antwoorden wil nakijken staan ze hier op een rij:
A. lijmpotje
B. amandelschaaf
C. hoedenmal
D. ringentang
E. personenweegschaal
F. weefklos
G. puimsteen
H. knoopsgatenschaar
I. enigma(codeermachine)
J. bonbonvorm
K. sigarenvorm
L. telmachine
M. wrongelsnijder
N. corsetJ
O. suikerfiguurvorm
P. tafelweefgetouw
Q. strijkbout
R. reisnaaigarnituur.

Redactie Oudewater.net / NOVO | 17 november 2014

Geef een antwoord