Jeugdsporters op het ereschavot

Voor de eerste keer organiseerde Oudewater een jeugdsportverkiezing. Een evenement dat tot een traditie moet gaan uitgroeien. Noëlle Harreveld (turnster) streek bij de meisjes de hoogste eer op, bij de jongens ging Tom van Vliet (schaatsen/skeeleren) met de titel aan de haal. ,,Iedere genomineerde jeugdsporter is een winnaar.’’

Het was een drukte van belang in de raadzaal van het stadhuis. De gespannen genomineerden hadden veel familieleden en vrienden meegenomen. Burgemeester Pieter Verhoeve heette de jeugdige sporters en hun gasten welkom. ,,Ik hoef niet uit te leggen dat sporten goed voor je is. Het vermindert de kans op overgewicht, is goed voor je hart, stimuleert de longen, geeft een impuls aan je sociaal leven en het zorgt voor zelfvertrouwen’’, hield Verhoeve de jonge sporthelden voor. ,,Het is goed om te zien hoe jeugdige Oudewaterse sporters zich onderscheiden in breed scala van sporten. Jullie zijn een voorbeeld voor jullie leeftijdgenoten. Eigenlijk is iedereen die genomineerd is een winnaar’’, voegde Verhoeve nog toe.

2017-sport_koert-westerman_susanne-kelder_IMG_4864Vervolgens nam sportpresentator Koert Westerman de microfoon van hem over. In aanloop naar de bekendmaking van de jeugdsporter, interviewde hij de genomineerden. Bij de meisjes was de hoogste trede van het ereschavot weggelegd voor turnster Noëlle Harreveld. Zij nam onder andere deel aan het Nederlands Kampioenschap en won in België een groot internationaal toernooi. De andere kandidaten waren Liza van den Hadelkamp (zwemmen), Amber Mulder (zwemmen/judo), Fenna Pasman (paardrijden), Gabi Steenbergen (turnen) en Daphne Wils (schoonspringen). Het tennisduo Floortje Dionisius/Meta van Groeningen veroverde de titel van beste meisjesportteam en Susanne Kelder kreeg een onderscheiding voor sportster met een beperking.

2017_Koert-Westerman_Koen-Proost_Pieter-Verhoeve_IMG_4872Na de pauze stonden de jongens in de spotlights. Daar koos de jury voor schaatser/skeeleraar Tom van Vliet als jeugdsporter van het jaar. Hij behaalde bronzen plakken op het Nederlands Kampioenschap schaatsen en skeeleren en nam deel aan veel internationale wedstrijden over de gehele wereld. 2017-sport_Susanne-Kelder_Kurt-Beekhof_IMG_4895De uiteindelijke winnaar ondervond concurrentie van Damiën den Bleker (judo), Ezra Hoogenboom (voetbal), Koen Proost (golfsurfer), Joep Stubbe (skeeleren/schaatsen) en Senna Veldhuijzen van Zanten (voetbal). Het voetbalelftal van de Immanuëlschool ging aan de haal met de titel van beste jongensteam en Kurt Beekhof werd in het zonnetje gezet als sporter met een beperking.

Bron: Gemeente Oudewater | 19 december 2017
Foto’s: Aad Kuiper

Op de foto’s: Koert Westerman met Susanne Kelder, Koert Westerman, Koen Proost en Pieter Verhoeve, Susanne kelder en Kurt Beekhof, alle sporters

Geef een antwoord