Johan Derksen stadspromotor Oudewater

Pieter Verhoeve kreeg bij zijn aantreden als burgemeester van Ouderwater flinke kritiek van een prominente inwoner: Johan Derksen. Inmiddels doet hij er zijn voordeel mee.

Johan Derksen was in de zomer van 2012 ten einde raad. De ‘uilskuikens’ in de gemeenteraad hadden besloten om Pieter Verhoeve voor te dragen als burgemeester van Oudewater. Met zijn 30 levensjaren (de jongste burgemeester van het land) was Verhoeve niet alleen een ‘broekie’, hij was ook nog eens van de SGP. “Ik waan mij onder de rook van Staphorst!”, riep de baas vertwijfeld uit bij VI op RTL7. Vijf jaar later ging Derksen met presentator Wilfred Genee én met Verhoeve stemmen in het stadskantoor van Oudewater. “Ik kan mij geen betere burgemeester wensen. Hij doet alles wat ik niet wil, en toch vind ik hem aardig”, zei Derksen terwijl hij op D66 stemde. Het kan verkeren.

Waardering

De waardering van Derksen vindt Verhoeve mooi. “Het geeft aan dat ik als burgemeester tussen de politieke partijen en de mensen kan staan – lid van de SGP of niet. Dat vond de gemeenteraad al toen ze mij unaniem voordroegen. Ik ben niet burgemeester van Oudewater geworden omdat ik lid ben van de SGP. SGP/ChristenUnie heeft in deze overwegend katholieke gemeente één raadszetel; De Onafhankelijken hebben er vijf. Ik ben burgemeester om wie ik ben voor alle 10.000 inwoners van Oudewater.”

Het verhaal gaat verder en zowel Swiebertje als Gerard David komen nog ter sprake. En ook het nieuwe, speciaal voor Oudewater geschreven, spel ‘Lost in Time’, waarin je met een iPad door de stad rent om een soort Wie is de Mol te spelen. Een spel waarmee je veel over de geschiedenis van Oudewater leert.

Voor wie meer lezen wil: klik op ‘Johan Derksen stadspromotor Oudewater’ in ‘Binnenlands Bestuur’.

Bron: Binnenlands Bestuur | 15 mei 2017

Geef een antwoord