Jonge nuchtere bestuurders krijgen beloning tijdens Gekkigheid Oudewater

Nog steeds kruipen veel jongeren met alcohol achter het stuur, ook na een festival. Stichting TeamAlert, dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, wil dit aantal verlagen met haar project Bobtival. Medewerkers van TeamAlert komen zaterdag 12 september naar het dance event Gekkigheid in Oudewater om daar met jongeren op positieve wijze in gesprek te gaan.

Festivals zijn vaak op meer afgelegen locaties, waardoor bezoekers sneller voor de auto kiezen als vervoer. Uit onderzoek van Trimbos-instituut (2013) blijkt dat ruim een kwart van de jongeren tussen de 18 en 35 jaar wel eens onder invloed autorijdt. Hiervan is 63% onder invloed van alcohol, al dan niet in combinatie met drugs.

Het project richt zich op jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar die festivals bezoeken waar vooral alcohol wordt geconsumeerd. Tijdens Bobtival gaan medewerkers van TeamAlert met jongeren in gesprek over de gevaren van alcohol in het verkeer en het belang van een veilige rit naar huis.

De Bob en zijn vrienden worden bij het gesprek betrokken, hierdoor ontstaat een gezamenlijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilige terugreis. Als de Bob aan het einde van de avond 0% blaast krijgt hij een Bob-gadget. Deze beloning werkt tevens als een herinnering aan de boodschap van Bob: 100% Bob is 0% op!

Deze uitvoering wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht.

Over TeamAlert

Stichting TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Het verkeer is namelijk nog altijd een van de belangrijkste doodsoorzaken onder jongeren in Nederland. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer. In 2014 heeft TeamAlert als eerste jongerenorganisatie wereldwijd de International Road Safety Award in ontvangst genomen.

 Bron: Stichting TeamAlert | 11 september 2015

Geef een antwoord